CURAÇAO – De Quota Club wil tijdens de carnavalsperiode een campagne starten die mensen bewust maakt om hun gehoor te beschermen tegen hard geluid. Het ministerie van Gezondheid heeft samen met de club vergaderd over samenwerking en coördinatie van informatiecampagnes.

Mafalda Martina en Valentine Engelhardt van de Quota Club hebben een presentatie gegeven over de informatie die zij willen overbrengen tijdens de campagne. Aan het eind van de vergadering gaven de leden van de club een pamflet met hun motto van dit jaar aan minister Jacinta Constancia. De minister kreeg er gelijk ook een paar oordopjes bij.

9 reacties op “Bescherm je gehoor”

 1. @ SB:
  Wat zeg je, hoor ‘t niet zo goed, je moet meer SCHREEUWEN !
  DUHHHH, dat is cultuur?? Verpest je kids met gehoorstoornis maakt toch niet uit is “CULTUUR”
  Onnozele, het gaat om de (volks)gezondheid, maar ja met zo’n “licht” als Constancia kan je ook niet MEER verwachten (heeft ook haar diploma’s maar uit de slotmachines gewonnen).

 2. @ Simon Bolivar. Daarmee ben je er niet. Ik ga ervan uit, dat de wet nog wel enkele bepalingen kent voor verboden geluidsoverlast. Of mag je ook door rood licht rijden e.d.,, omdat het tot de cultuur behoort?

 3. Snap het niet hoor. want dit is toch onderdeel van de cultuur van Curacao van de normen en waarden? Alleen de makambas zijn tegen deze geluidsoverlast en deze makambas dienen op te rotten van dit eiland als ze klagen over geluid.

 4. “Oordopje actie” ????
  Typisch oplossing “stylo Korsou”.
  Gewoon muziek op acceptabel nivo zetten en controleren met sancties!
  Geeft weer indicatie op welk nivo bestuurders en local organisatoren hier te werk gaan!
  Domboranos ga lekker door zo, stelletje onnozelen!

 5. Het is inderdaad de omgekeerde wereld.

  Het is hetzelfde als het aantal rechters uitbreiden voor de behandelingen van fraudezaken van Godett en Constantia, terwijl dat helemaal niet nodig is als de Yu Korsow niet op deze randfiguren stemt.

 6. Je kan toch moeilijk verwachten dat IEDEREEN oordopjes gaat dragen omdat die muziek ONNODIG hard staat. Dus heel eenvoudig maximaal aantal dB toestaan. Gemakkelijker kan het niet zijn. En gezonder ook niet!

 7. Volgens mij was dat vorig jaar ook zo of kondigen ze dat maar voor 1 jaar af?

 8. Ger, waarom denkt, bijna, iedereen er zo over behalve de mensen achter de muziek??

 9. Het is natuurlijk de wereld op zijn kop!!

  Alle toeschouwers (vooral de kinderen) moeten oordopjes dragen om hun gehoor te beschermen.

  Zou het niet veel simpeler zijn om de muziek niet zo hard te zetten?

  Gewoon een maximum aantal decibellen vaststellen.
  Bij overtreding wordt de apparatuur in beslag genomen tot na de karavals periode!!