• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Millennium reeks van Stieg Larsson is een ongekend internationaal succes. De verfilmingen van de drie vuistdikke literaire thrillers worden deze week getoond in Teatro Luna Blou. De trilogie neemt je mee naar een wereld vol spanning, haat, onschuld en ongerechtigheid.

Mannen die vrouwen haten
Mikael Blomkvist wordt benaderd door oud-zakenman Henrik Vanger. Veertig jaar geleden is de zestienjarige Harriët Vanger op mysterieuze wijze verdwenen en vermoedelijk vermoord. De zaak is nooit opgelost en inmiddels verjaard. Toch wil Henrik Vanger dat Mikael zich hier nog eens op stort. Aanvankelijk lijkt het onderzoek nergens op uit te lopen. Totdat Mikael met hulp van Lisbeth Salander op een spoor stuit dat rechtstreeks naar een zeer duister en bloedig familiegeheim voert. Morgen kan iedereen naar het eerste deel van de trilogie. De film begint om 19.00 uur.

De vrouw die met vuur speelde
Het tweede deel van de Millennium trilogie van Stieg Larsson. Drie moorden, één avond. De slachtoffers zijn twee journalisten die voor Millennium werkten aan een publicatie over mensensmokkel, en de voogd van Lisbeth Salander. Op het moordwapen worden haar vingerafdrukken aangetroffen. Als ze verdacht wordt van een driedubbele moord besluit journalist Mikael Blomkvist haar te helpen. Zaterdag om 19.00 uur begint het tweede deel van de Millennium reeks.

Gerechtigheid
Nadat Lisbeth Salander een levensbedreigende aanslag heeft overleefd, wordt ze in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, evenals de man die verantwoordelijk is voor haar duistere, pijnlijke verleden: Alexander Zalachenko. Salander wordt gezocht voor moord en door de media is ze neergezet als een psychopaat, moordenaar en satanist. Alleen Blomkvist is overtuigd van haar onschuld. Hij ontdekt de relatie tussen de vrouwenhandel, het verleden van Salander en de Zweedse veiligheidsdienst en wil daarover in zijn blad Millennium publiceren. Uiteindelijk moet ze voor de rechtbank verschijnen. De afsluiter van de trilogie is zondag te zien om 19.00 uur.

Trilogie
Ontdek de spannende Millennium trilogie in Teatro Luna Blou. Het is de laatste mogelijkheid om de films in het theater te zien. Alle films zijn Zweeds gesproken en Nederlands ondertiteld. De entree voor de films is 13,50 gulden per film. Er is tevens een passe-partout beschikbaar van 30 gulden voor alle drie de films.

www.versgeperst.com