• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Stichting Dierenbescherming Curaçao (SDBC) heeft in 2011, in het bijzonder het dierenasiel, langverwachte ontwikkelingen kunnen inzetten. Door het dierenasiel hebben vorig jaar in totaal 511 dieren een nieuw baasje gekregen.

Het gaat om 237 teefjes, 174 reuen, 49 poezen en 51 katers die een nieuw onderkomen hebben. De dierenarts van het asiel heeft 662 volwassen honden en 65 puppies in laten slapen omdat ze niet geschikt waren voor adoptie.

Treurig
SDBC vindt dit een treurig getal en wil door middel van voorlichting en begeleiding van de eigenaren het aantal zieke en slecht verzorgde dieren en zwerfdieren terugdringen. Eén van de activiteiten die het asiel al uitvoerd is het steriliseren van honden en katten. Sinds vorig jaar kunen 659 honden en katten geen nakomelingen meer krijgen.

Groot succes
Door het op grote schaal steriliseren van dieren is voor SDBC een groot succes. “Wij zien dit terug in de cijfers van dieren die we laten ingeslapen. Tien jaar geleden kwamen 10.000 dieren op deze manier om het leven, in 2011 lag dat niveau op een paar duizend”, laat SDBC weten.

Identificatiechip
Vanaf 1 januari is het mogelijk om alle honden die door het asiel ter adoptie worden aangeboden, voorzien worden van een identificatiechip. De hond heeft daarmee steeds een onuitwisbaar kenmerk bij zich en kan, mocht dat nodig zijn, met behulp van de registratie die hiervan wordt bijgehouden, bij de baas worden teruggebracht.

Training en voorlichting
Het asiel is ook begonnen met het socialiseren en trainen van de asielhonden, zodat het adoptieproces voor deze honden makkelijker verloopt omdat zij gewend raken aan begeleiding door mensen. Daarnaast wordt op basisscholen voorlichting gegeven. Tot slot werken er sinds vorig jaar drie politieagenten voor de SDBC die zich fulltime bezighouden met het bestrijden van dierenleed op Curaçao.

13 reacties op “Een nieuw baasje”

 1. goed werk dierenbescherming!!! de reacties van domboklad raken weer kant nog wal!

 2. @Zorro,

  Is je goedrecht om alles zelf te bepalen hoe en wat. Zeik dan zelf ook niet op anderen 😉

 3. @ domboklad. Je kan ook zeggen “de vraag stellen is de vraag beantwoorden” en heb ik daarmee een handje geholpen. Ik bepaal trouwens helemaal zelf of en hoe ik een vraag wil beantwoorden en jij zou de allerlaatste zijn, aan wie ik een mening daarover zou vragen, want dan komt er niet veel soeps uit. Gelukkig hoef ik niemand te helpen met afzeiken, want dat doen ze altijd met volle overgave zelf en meestal beseffen ze het zelf niet. Hihi.

 4. @ Juul Vincent. Dat is niet helemaal waar. Het is echt uitzonderlijk, dat een hond meegaat naar een (honden) restaurant, als dat al niet verboden is. Bepaalde honden MOETEN naar de trimsalon zoals ook schapen geschoren moeten worden. Erger is om de darmflora in de war te gooien met biefstuk en allerlei andere mensenvoedsel en de honden zwaar overgewicht hebben. Ik kan dat geen verwennen noemen, want daarmee jaag je je hond de dood in.

 5. De Yu Korsow en de macamba behandelen hun honden allebei verschillend, maar allebei fout.

  De macamba legt een hond veel te veel in de watten, neemt hem zelfs mee op bed en gaat ermee naar de (honden)kapper en zelfs naar een (honden)restaurant. Belachelijk.

  De Yu Korsow slaat juist de andere kant op door. Verzorgt de hond niet (gaat er zeker niet mee naar de dierenarts), laat hem in de hitte en geeft hem onvoldoende eten en drinken.

  Ik heb respect voor het werk van de dierenbescherming, al vraag ik me wel eens af waarom we juist zo bezorgd zijn om honden, terwijl we geiten en leguanen gewoon afmaken. Is een hond zoveel meer?

 6. Wat een zielige reacties!

  Hierbij de link voor de telefoonnummer:

  http://www.dierenbeschermingcuracao.com/#!__nl-contact-us

 7. jullie nederlanders zijn tog zo bekwaam voor andere mensen ?? or zijn jullie het beste in andere mensen aftezeiken ?? als je A zegt moet je ook B zeggen !! en over het schrijven van zelf doen en nos mes por dan had je gewoon helemaal niet moeten reageren actie om reactie zorro

 8. @ Domboklad. Dat is pedagogie. Er wordt te vaak vis uitgedeeld, terwijl een hengel voldoende is en het motto is “ZELF DOEN” en “NOS MES POR” of ben je dat weer vergeten.

 9. tja een kleine moeite omdat te melden tog aan halve informatie hebben we niks !!!

 10. @ domboklad. No dus, want het staat wel in het telefoonboek, maar misschien niet in jouw eigen telefoonboek met het telefoonnummer van Wiels, Schotte en de rampenbestrijding in het geval van onafhankelijkheid.

 11. staat vast niet in buki di telefon zorro anders had je het wel gewoon gemeld or no ???

 12. De politie werkt voor het SDBC dus bel het nummer van het SDBC.

 13. Wat goed van de politie! En op welk telnr zijn die dan te bereiken?