• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Stichting Reclassering Curaçao viert vandaag haar 65-jarig bestaan. In 1947 werd de reclassering opgericht met als doel ex-gedetineerden te helpen bij terugkeer in de samenleving. De organisatie biedt ook hulp aan familie van de ex-gedetineerde bij problemen als gevolg van de gevangenisstraf.

Het werk werd in eerste instantie verricht door de bestuursleden. Later hebben sociale medewerkers die in dienst waren van de overheid, de werkzaamheden overgenomen.

Uitnodiging
Naast het rapporteren aan het Openbaar Ministerie (OM), begeleiden van ex-gedetineerden en hun families, organiseren en begeleiden van alternatieve straffen, geeft de reclassering ook scholingscursussen en houdt de controle op elektronisch toezicht. Stichting Reclassering Curaçao nodigt al haar cliënten uit om vandaag langs te komen bij het kantoor aan de Scharlooweg.

5 reacties op “Stichting Reclassering Curaçao 65 jaar”

 1. Ga helemaal uit mijn bol, in de behaalde resultaten van de afgelopen 65 jaar.!!
  Door het immer doortastende en onvermoeibare optreden van de stichting, is er op Curacao bijna geen crimineel gedrag meer te ontdekken?……proficiat !!!!

 2. ik denk dat er bij de recalssering een hoop verbetert moet worden.
  naar mijn mening is deze overheidsinstantie een kostenpost zonder revenue.
  de jongeren die in de fout gaan moeten verplicht worden om een paar jaar in een internaat te gaan.
  waar ze keihard aangepakt moeten worden met zinvol werk en goede scholing.
  de ouderen die in de fout gaan moeten gewoon lange celstraffen krijgen, daar valt toch niets meer aan te herstellen.
  zodat de maatschappij van ze verlost zijn.

 3. Misschien dat de reclassering eerst de huidige leden van de regering gaat begeleiden. Werk genoeg zou ik zeggen met al die criminelen.

 4. @Gert, iedereen verdiend een tweede kans toch?

 5. Ik geloof niet in een terugkeer van gedetineerden in de samenleving. We hebben niet voor niets het gezegde ‘eens een dief, altijd een dief’. Maar door instanties als de reclasserinng gaat wel onze halve salaris op aan loonbelasting.

  Kijk naar de politiek. Minister Constantia heeft een strafblad wegens meineed en vervalst vervolgens doodleuk weer een HBO diploma.