• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

De aarde vanuit de ruimte gezienCURAÇAO – Terwijl de voorbereidingen voor ruimtereizen vanaf Curaçao in volle gang zijn, worden er ook steeds meer tickets verkocht voor een ruimtetripje. In oktober meldde Space Expedition Curaçao (SXC) al dat er 30 commerciële tickets waren verkocht en nu is dit gestegen naar 50.
Gisteren presenteerde de initiatiefnemers van SXC het bedrijf in Nederland aan de pers. Ook het ruimteschip, de Lynx, was te zien. Volgens Omroep Brabant had het ruimtevliegtuig veel bekijks. Vanaf 2013 zal SXC starten met het testen van de lynx waarna er in 2014 echte ruimtereizen gemaakt moet worden.

Miljoenen
Initiatiefnemer Harry van Hulten heeft alle vertrouwen in het project. Hij noemt een ritje met SXC een ‘once in a lifetime-experience’. De 95.000 dollar die passagiers moeten neertellen voor een vluchtje is volgens hem niks vergeleken met de miljoenen dollars die eerder werden gevraagd.

Gewichtsloos
Vanaf 2014 moet het mogelijk zijn vanaf Curaçao binnen 3,5 minuut naar de ruimte te vliegen. In de ruimte zal je 5 minuten totaal gewichtsloos zijn en kunnen genieten van een verbluffend uitzicht waarna je terugvliegt naar Curaçao.

SXC Trailer from Space Expedition Curacao on Vimeo.

3 reacties op “Vijftig ruimtetickets verkocht”

 1. En we blijven nog steeds in sprookjes geloven…..
  Zeker met het debacle van dee categorie 2 status zal de FAA, NASA noch NSA OOIT toestemming geven.

 2. Ik ga een inzameling houden omdat ik 475,000 dollar nodig heb om Schotte (uiteraard met de onafscheidelijke Stella van Rijn en fotograaf Soemantie), Asjes en Wiels zo’n ruimtereis te laten maken.

  Enkele reis wel te verstaan.

 3. Hoop dat dat geld (als er tenmiste contant betaald is) op een geblokkeerde rekening wordt gestort, anders kunnen die 50 toekomstige astronauten straks fluiten naar hun centen als er onverhoopt toch nog een kink in de kabel komt.