• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De CIBC FirstCarribean bank geeft jaarlijks aandacht aan één specifiek goed doel via het Adopt-A-Cause project. Vorig jaar besloot de bank haar inspanningen te wijden aan de visueel gehandicapte burgers op Curaçao via Fundashon Pro Bista en schonk boeken aan de stichting. 

De boeken van onder andere de auteurs Pierre Lauffer en Ellis Juliana, zijn beschikbaar gesteld in zowel braille als luisterboeken en maken nu deel uit van de bibliotheek van Fundashon Pro Bista.

Lezen en muziek
De medewerkers van de bank zijn tien weken lang regelmatig langsgekomen op de ‘Ata ki mi wowo’ afdeling, om voor te lezen aan de jonge deelnemers van de stichting. CIBC heeft tevens één deelnemer van de stichting, Alan Maduro, geholpen om een concert van Stevie Wonder bij te wonen tijdens de tweede editie van het Curaçao North Sea Jazz Festival.

Succes

Als afsluiting van het project mochten de kleine deelnemers van Fundashon Pro Bista een bezoek brengen aan het kantoor van CIBC. Ze kregen een rondleiding en aan het eind van de dag was er een voorleessessie in de kantine van de bank. “Dit project heeft zeker geleid tot een sterke band tussen de bank en de stichting”, aldus Pim van der Burg, directeur van de CIBC FirstCarribean bank.

1 reactie op “Fundashon Pro Bista in het zonnetje”

  1. Alle respect voor deze stichting, die zo veel goeds doet voor de blinden en slechtzienden op het eiland.

    Helaas komt deze stichting heel veel middelen tekort voor haar werkzaamheden. Des te schrijnender is het om te zien hoe de regering geld over de balk gooit met nutteloze trips (bij Schotte in drievoud omdat Stella van Rijn en fotograaf Soemantie hem als lemmingen volgen) en benoemingen (zoals de vrouw van Asjes in een niet bestaande en dus nutteloze functie).

    Als Asjes enig gevoel had voor iemand behalve hemzelf dan had hij zijn vrouw benoemd bij Fundashon Pro Bista waar ze in een half uur meer nuttig werk kan doen dan bij CPA in 10 jaar.