• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Afval werd tot in de tweede helft van de 20e eeuw meestal gewoon op de straat gegooid. Hierna sloeg de wereld massaal aan het recyclen en ook op Curaçao wordt de trend steeds meer opgepakt. Milieu- en Recyclingorganisatie Green Force reikte deze week certificaten uit aan de beste recyclers

De certificaten werden uitgereikt aan midden en kleine bedrijven die de meeste blikjes inzamelden via Green Force. De eerste plaats ging naar restaurant Sambal in Zuikertuintje en de tweede naar het online ‘sports betting’ bedrijf Pinnacle Sports. Ook de beste sponsor van 2011 werd door Green Force in het zonnetje gezet: de Girobank heeft vorig jaar twee scholen en een restaurant gesponsord en als beste uit de bus gekomen.

Nieuwe bedrijven
De winnaars van de recyclingcertificaten krijgen tot 50 procent korting op hun volgende contract met Green Force. Of de bedrijven titel volgend jaar kunnen behouden zal spannend worden. Green Force heeft inmiddels de nieuwe klanten Saint Tropez, Zest Mediterranean en Radulphus College in de wacht gesleept die ook een gooi zullen doen naar de eerste plaats.

 

8 reacties op “Sambal is beste recycler”

 1. Recyclen is een business geworden, maar als Selikor geld vraagt voor een aantal afval producten, waar men elders geld voor krijgt. Tja dan of je dumpt het ergens, of indien mogelijk exporteer je het zelf (wat 99,99% niet kan).

  Selikor denkt niet aan het milieu, maar slechts aan zakkenvullen. Terwijl als zij een beetje kennis hebben, zij bij gratis laten storten en/ of tegen een kleine vergoeding nog steeds iets kunnen verdienen. En naar alle waarschijnlijkheid meer dan op dit moment…..

 2. Recyclen klinkt leuk en aardig, maar volgens mij komt het bij Selikor gewoon allemaal op de grote hoop. Bezigheidstherapie. In Europa soms extreem doorgevoerd, en ook daar komt veel weer op 1 hoop. Maar laten we in ieder geval alles in de prullebak doen. Ook als je onderweg bent: je neemt je troep mee naar je bestemming en gooit het daar netjes in een prullebak weg. Dus niet tijdens het rijden raampje open en op straat dumpen die handel als je uitgegeten en gedronken bent !

 3. H.Vos,

  Je vergeet nog iets te melden over Suriname en Campo….

 4. Ik kom regelmatig bij The Movies en heb zelf vastgesteld dat het concept van het scheiden van afval daar al ver is doorgevoerd.

  De macamba gooit er namelijk zijn afval in de vuilnisbak en de yu Korsow onder de bioscoopstoelen.

 5. Goede zaak dit. Nu nog iedereen twee kliko’s net als in NL: een groene en een zwarte. Tuin afval en restafval worden nu gewoon bij elkaar gepropt.

  Zou helemaal ideaal zijn als er ook wat meer chemisch afval (batterijen) gescheiden wordt. In NL zie je bijv. dat men kans maakt op een reisje als je een zakje van 10 batterijen in de chemo box dumpt. Zou hier ook een goed idee zijn, op die manier gaan ook mensen elkaar bewust maken:

  “Geef die batterijen maar aan mij dan breng ik ze wel weg met mijn naam er op, maak ik meer kans op die prijs”. Kost misschien 1000ANG om een heleboel mensen bewust te maken van het scheiden van chemisch afval. Als DAE / InselAir sponsort kost ‘t geen knoop. Win-win.

  Wie pakt dit idee op?!

 6. Hulde aan de winnaar, jammer dat het een beetje laat is anno 2012 maar toch een ontzettend goed initiatief!

  @ Bram Boot…Je hebt volledig gelijk Laten we daarvoor een nieuwe uitreiking organiseren…de “loden Loeki” op zo, nee sorry, is het lood niet waard…
  Jammer dat er hier nog geen chemisch afvalverwerkingsbedrijf is, dan kan de regering kosteloos verhuizen, ik verwacht dat de gehele bevolking met de verhuizing helpen wil…

 7. Terecht de nominatie van Girobank, want directeur Garcia is het toonbeeld van hergebruik. Hij is inmiddels 77 jaar en al tientallen jaren actief in het bankwezen.

  Dat hij niets weet van moderniteiten als een geldautomaat of internetbankieren moet je bij zo’n dinosaurus maar op de koop toenemen.

  Alleen jammer dat al mijn geldopnames en internetoverschrijvingen bij Girobank de mist in gaan.

 8. De beste recycler is onze regering. Want alle rotzooi die we daarin hebben zitten wordt na iedere verkiezingen weer hergebruikt.

  Komt nog eens de dag dat het regeringspluche operatief verwijderd moet worden van de forse achterwerken van Wiels, Cooper, Godett en Asjes omdat het inmiddels vastgegroeid is.