• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Vanaf de vroege ochtenduren stroomde de Fuikbaai gisteren vol met boten en andere drijfbare attributen. Helaas scheen de baai zo vol te zijn dat mensen werden tegengehouden en niet meer naar binnen konden met de zogenaamde watertaxi. Volgens de kustwacht klopt dit verhaal niet.

De 20-jarige Kim zou om 12.00 uur met een watertaxi naar Fuik worden gebracht. Na twee uur in de rij te hebben gestaan, keerde er in plaats van een leeg bootje, een bootje vol mensen terug. “We hoorden dat het bootje was teruggestuurd door een boot van de Kustwacht, omdat Fuik vol was. Dit werd later bevestigd door de kapitein.” De 35-jarige Anke maakte hetzelfde mee: “Fuik was vol en er mocht geen boot naar binnen voor er één naar buiten was gegaan.”

Overvolle bootjes
“We hebben geen mensen tegengehouden”, vertelt woordvoerder van de Kustwacht Roderick Gouverneur. “We hebben alleen gecontroleerd op overvolle bootjes. Sommige boten hadden 30-40 man aan boord en dat mag niet. Fuik was niet vol en van ons uit is er daarom niemand tegengehouden.”

300 boten
Hoeveel mensen er precies waren, is niet bekend. “Vorig jaar waren het er al 200 dus het zullen er nu zeker 2-300 zijn geweest. Het was een stuk drukker, maar alles is erg goed gegaan en er hebben zich geen noemenswaardige incidenten voorgedaan. Mensen waren van tevoren goed geïnformeerd en alles was geregeld aan boord. We zijn erg tevreden en we gaan het volgend jaar weer zo aanpakken.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vele mensen tevergeefs aan het wachten om naar Fuik te gaan

6 reacties op “‘Fuik was niet vol’”

 1. @Bert van Dijk
  Doe jij je eens behoorlijk gedragen.

 2. @ shimaruku hahahahaaaaa tremendo!! 10 punten!!

 3. Ik zou een ander nick kiezen.

  Bombaclad
  Coming from Jamaican urban slang-
  meaning the dried menstruation blood on/in/of a female genitalia
  Hey, you piece of bombaclad!

  Usually used with the word batti-boy

 4. @Bert van Dijk

  De Nederlander is net als een lemming die met oogkleppen de andere lemmings achterna loopt. Vandaar de lange files naar de meubelboulevard op 2e kerstdag..

  Heeft morgen de Febo een “gratis patat” actie dan staat half Nederland daar ook voor de deur, want iets gratis dat moeten we hebben.

 5. Bert: Bedoel je de Nederlandse studenten?

 6. De Curacaoenaar is net als een lemming die met oogkleppen de andere lemmings achterna loopt. Vandaar de lange files naar Fuikdag.

  Opent morgen op Westpunt een winkel in gegalvaniseerde breinaalden dan staat half Curacao daar ook voor de deur, want iets nieuws dat moeten we gezien hebben.