• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het openingsconcert van Karnaval 2012 vond zaterdag plaats in het Curaçao Carnival Village op Kleine Werf. Vanaf 19.00 uur begonnen de festiviteiten met de nieuwe muziek groep ‘Follow me’. Daarna volgde het officiële gedeelte.

De directeur van de Dienst voor Cultuur en Educatie, Lisette Sambo, de voorzitter van AGKK, Stenley Ignacio, en de voorzitter van FUDEKA Corinne Djaoen Genaro voerden het woord.

Huldiging
Na de toespraken volgde een huldiging aan verschillende personen. FUDEKA had dit jaar onder andere voor Stanley Ignacio gekozen voor zijn initiatief van Karnaval te paard en zijn betrokkenheid bij de organisatie AGKK die de voorhoede vormt voor carnavalsgroepen. Ook Ernesto Rozalina werd gehuldigd, die al 28 jaar lang als vrijwilliger heeft gewerkt tijdens het Karnaval van Curaçao. Als laatste werd ook de carnavalsgroep ‘Estreno di Pikete ‘ in het zonnetje gezet voor hun 35 jaar deelname en Norwin Pieternella, de creatieve geest van onder meer Fudeka.

Feest
Het concert ging verder met spetterende optredens van ERA, Dreams en Gio. Ook werden alle deelnemers aan de verkiezing van de koningin, prins en pancho voor volwassenen voorgesteld aan het publiek. De deelnemers van koningin en koning bij de tieners konden ook niet ontbreken. Minister Lionel Jansen van Onderwijs en Cultuur was tevens aanwezig en sprak de aanwezigen toe. Om 00.00 uur kon iedereen genieten van een mooie vuurwerkshow terwijl Gio zorgde voor de muzikale begeleiding.

Onderbreking
Iets na 00.30 uur gaf een politieagent aan Gio de opdracht om de muziek onmiddelijk te stoppen. De organisatie had echter een vergunning om tot 01.00 uur door te gaan. De politie-agent had de drager van de vergunning niet benaderd om te informeren dat het feest zou worden gestopt. De politieagent heeft na het voorval het publiek een sms gestuurd met verontschuldigingen voor deze fout.

Kinderen
Zondagmiddag was het de beurt aan de kinderen om hun carnavalsperiode te openen. Om de kinderen te leren rekening met elkaar te houden, en waar nodig is een helpende hand te bieden, waren de kinderen van Fundashon Mayor di Krianse uitgenodigd om samen met Brocke 2K een Jump-up te houden in de straten van Saliña. Het officiële feest vond daarna plaats in Club Façade. Tijdens dit feest konden alle deelnemers aan de verkiezing van koningin, prins en pancho zich voorstellen aan het publiek. Ook de deelnemers van het Tumba kinderfestival waren aanwezig.

Activiteiten
Deze vrijdag zal er een talentenshow zijn om 19.30 uur in Because Entertainment Center. Zondag zal het Tumba kinderfestival plaatsvinden op de Kleine werf om 13.00 uur. Volgende week zaterdag kan iedereen paraat staan vanaf 19.30 uur om de verkiezing van koningin, prins en pancho voor volwassenen te bekijken. Ook de tienerkoning- en koningin zullen worden gekozen tijdens deze avond. Ook dit feest zal worden gehouden in het Karnival Village. Volgende week zondag is het vanaf 15.00 uur druk in het Karnaval Village, want dan worden de kinder koningin, prins en pancho gekozen.

2 reacties op “Karnavals seizoen is begonnen”

  1. welk probleem ?

  2. Geef het volk brood en spelen….. Massaal weer met onze kop in het zand de problemen negeren.