• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De eerste boten zijn de baai binnen gevaren en hebben hun ankers uitgehangen.  De koelboxen worden leeggehaald en de eerste drankjes worden al geschonken. Het grote waterfestijn Fuikdag is begonnen en draait al op volle toeren.

Naast het waterplezier zal de Kustwacht gedurende de dag controles uitvoeren op veiligheid. Ze zullen voornamelijk controleren op veiligheidsmiddelen aan boord zoals zwemvesten en een bilge-pomp, het aantal personen en de aanwezigheid van de benodigde papieren. Ook houden zij de openbare orde en veiligheid in en om het water in de gaten.

Rommel opruimen
Naast feesten moeten de feestganger ook rekening houden met alle rommel die daarmee gepaard gaat. Via facebook is de oproep gedaan om te helpen met schoonmaken zodat zo min mogelijk vuil in het water achterblijft. Daarnaast zal Selikor zakjes uitdelen aan de feestgangers om hun vuil in te deponeren. De zakjes kunnen achtergelaten worden in een grote container die op het strand staat.

13 reacties op “Fuikdag al op volle toeren”

 1. @ Edsel. Hoewel het niet zo moeilijk is, schijn je niet te willen/kunnen begrijpen wat het punt is, dat JJ en ik willen maken. Het gaat helemaal niet over een politiestaat en wel of niet het risico willen lopen door een mislukte aso. I rest my case.

 2. @ JJ. Edsel is nog behoorlijk de weg kwijt/beneveld door een kater. Mislukt ben je pas als je je verantwoordelijkheid niet kent/neemt en wat frustratie en de hele dag thuis blijven zitten ermee te maken hebben slaat als een tang op een varken.Het gaat hier simpelweg om bewust zuipen en bewust met een slok op achter het stuur gaan zitten met medeneming van passagiers. Daarmee neem je bewust het risico iemand anders invalide of dood te rijden. Het kan me niet boeien wanneer iemand dan zichzelf dood rijdt.

 3. @JJ, kijk dat bedoel ik, ongefundeerd 22 verkeersdoden roepen, zonder het in het juiste perspectief te plaatsen! 22 alcohol gerelateerde verkeersdoden??
  Verder blijf ik bij mijn stelling dat het triest is als er ongelukken gebeuren, maar wij willen hier niet in een politiestaat leven en het leven zit vol met risico’s, wil je zelf dat risico niet lopen, ga naar een betere plak!

 4. @Edsel, Fuikdag is prima en dat het ongeorganiseerd is nog beter. Maar het is niet prima dat er niet wordt gecontroleerd op alcohol achter het stuur. En dat er weinig ongelukken gebeuren, kun je met 22 verkeersdoden in 2011 op een bevolking van 140.000 mensen ook niet volhouden.

  Ik vind het niet erg als mensen drinken en rijden, maar wil daar niet het slachtoffer van worden.

  Verder vooral zo doorgaan met de activiteiten, want die zijn veel te gezellig om te laten gaan. Op naar het Carnaval zou ik zeggen.

 5. En als er een met een zatte kop iemand dood rijdt zijn de rapen gaar en zijn er duizenden excuses in de rechtzaal als het niet in huilen overgaat. De rechter zal echt niet zeggen dat het erbij hoort.

 6. Precie Jos, dit soort mensen begrijpen niet dat wij ze liever kwijt dan rijk zijn, het zijn meestal de mislukte mensen uit hun thuisland die naar Curacao komen en vervolgens hier gefrustreerd rondlopen! Ik vind het super, dat er zo weining alcohol controles zijn, er gebeuren ook maar erg weinig ongelukken daardoor en wat dan nog, het leven is vol met risico’s en kom niet aan met het verhaal ‘als het jezelf overkomt, dan praat jewel anders. want nee, moet ik anders de hele dag binnen blijven zitten???

  Fuikdag was SUPER, lekker eten drinken mensen kijken en je vrienden en kennisen onmoeten!!

 7. Ik heb de organisatie van de Mi Dushi gisteren zelf gezien, en het was een grote schande. De eigenaren van de Mi Dushi zouden moeten worden aangeklaagd voor het runnen van een criminele organisatie. Boycotten die geldwellustelingen.

 8. Ja ja @Bert, iedereen wil een graantje meepikken uit dit ongeorganiseerde evenement. It’s all about the money.
  je hebt betaald dus moet je je maar er bij neerleggen.

  Alcohol, ach who cares.
  Een algemeen geaccepteerde verschijning op het eiland.
  Misschien is de politie bang voor schiet of steekwapens die ineens uit zo.n auto tevoorschijn komen bij een controle.

 9. Even jos, als je regels wilt wat doe je dan hier, heb je soms heimwee naar je geweldige moederland, daar komen er iedere dag een paar bij, is het daar leuker, veiliger?
  En wat mij ontgaat wat is er mis met een tattoo, piercing, oorbel of gouden tand, ben je soms een beetje verdwaald in deze groote wereld?

 10. Ik hoor net van een groep mensen een en al geklaag over de organisatie van Mi Dushi die klaarblijkelijk veel meer kaarten verkocht heeft dan de organisatie kon verwerken. “Mensen die al vanaf 9 uur stonden te wachten, en pas om 12 uur vertrokken”, “We hebben er uiteindelijk maar twee uur kunnen zijn”, “Énorm lang wachten voor we eindelijk konden vertrekken vanuit Fuik alwaar het heel erg donker was”, en “ongeregeldheden bij het vertrek, waarbij ook nog eens de stroom uitviel” zijn slechts enkele van de commentaren die ik van deze mensen mocht aanhoren. Verder schijnt e.e.a. omtrent de fuikdag prima te zijn verlopen.

  En wat Jos schrijft; Er wordt op zo’n dag inderdaad veel alcohol genuttigd, en een deel van deze mensen stapt daarna vrolijk weer achter het stuur “want dat mag allemaal hier”. De politie heeft blijkbaar meer belang bij het wegslepen van verkeerd geparkeerde auto’s, die nergens anders konden staan, dan erop toe te zien dat mensen nuchter deelnemen aan het verkeer. Ik las onlangs dat de verkeersveiligheid ook dit jaar geen extra aandacht gaat krijgen, en dat betreur ik heel erg.

 11. @Jos, dat gaan ze doen tijdens carnaval als iedereen laveloos in zijn auto stapt

 12. Je zou toch mogen denken, dat er verantwoordelijke volwassenen aan zo’n feest meedoen en dat alcohol niet nodig is om lol te hebben. Nee, gewoon met een zatte kop en passagiers de auto in. Volgend jaar na een flinke verhoging van de boete op dronken achter het stuur vlakbij een grootscheepse politiecontrole en dat zal de schatkist flink spekken, hoewel dat toch al een braakliggend terrein is door het niet handhaven van de verkeersregels door de politie. Hebben we wel een politie?

 13. Als ik voor iedere tattoo, piercing, oorbel of gouden tand die ik tijdens Fuikdag gezien heb een gulden had gekregen had ik morgen ontslag kunnen nemen en kunnen gaan rentenieren.

  Het ontgaat mij verder volledig, en dat is veel erger, dat er geen enkele controle is op vertrekkende bezoekers van Fuikdag. Ik heb er namelijk tientallen stomdronken in hun autos zien stappen. Als politie weet je dat toch en ga je dan toch vooral controles verrichten?