• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het Duitse tweetal Carlo Didillon en Alexander Schwab hebben hun plannen om gayresort Davion Lagoon aan de Sint Jorisbaai te ontwikkelen, gepresenteerd aan minister van Economische Ontwikkeling Nasser El Hakim. De minister reageerde positief en er is een optie dat de overheid het project wil faciliteren.

Amigoe meldt dat de plannen de bouw omhelzen van het resort bestaande uit vijftien hotels, die allemaal worden ontwikkeld in een eigen stijl.  Projectontwikkelaar Didillon geeft aan dat het project nog in een fase van planning zit en dat de mogelijkheden nog moeten worden onderzocht. “Zodra we meer weten, of alles in orde is en of ons project daadwerkelijk naar Curaçao zal komen, zullen we dat laten weten. Ik hoop dan ook dat we samen kunnen werken om goede zaken te bewerkstelligen, waar iedereen bij gebaat is”, aldus de projectontwikkelaar tegen Amigoe.

Faciliceren
Het is nog niet zeker of het hotel ontwikkeld zal worden op Curaçao, maar minister Hakim staat open voor het idee. “De heren zijn al vaak op het eiland geweest en er zijn meerdere gesprekken gevoerd. Ik vind dat men niet met labels moet werken, zoals een mannenhotel of vrouwenhotel of een hotel gericht op Europese toeristen. Een hotel is een hotel. Het is een groots en mooi project en de overheid heeft na de presentatie gesteld dat wij het willen faciliteren mochten de plannen eenmaal concreter worden.” De ontwikkelaars hebben vooralsnog geen beroep als zodanig op de overheid gedaan.

18 reacties op “Plan voor gayresort gepresenteerd”

 1. Er worden weer wat zakken gevuld begrijp ik.
  is het geen beschermd natuurgebied daaro? Of conserveringsgebied?? Of wordt er weer een buldozer betaald uit onze zak, om daarna een advocaat uit onze zak te moeten laten verdedigen wat ze fout hebben gedaan als toen bij Weitje?

 2. Een Hotel = Een Hotel??!
  Grote fout in het denken van Hakim.

  Verschil moet er zijn.
  de een voelt zich hier thuis.
  De ander daar…

 3. Of je nu door de linker of de rechter oplichter wordt belazerd, maakt geen ene f.ck uit, je wordt opgelicht of men probeert het.
  Laat al die charlatans maar eerst 50% van de door hun geraamde kosten als een bankgarantie storten, moet je zien hoe vlug wij van dat gajes af zijn en hoe eerder wij ons met constructief werk kunnen gaan bezig houden.

 4. @shimaruku, helemaal met jou eens. De overheid moet nu eens een keer stoppen met het faciliteren van al die projectontwikkelaars die hun zakken vullen en verloop pleiterikke maken.

  De bevolking van het eiland en belasting zien geen groene stuiver terug van al deze investerdeers.

  Het moet nu een keer over zijn met al die nieuwe bouwprojecten. LAten ye bestaande leegstaande locaties weer nieuw leven in blazen.

  Ik spring in de bres voor elk stukje natuur die weer wordt opgeofferd aan de gulzigheid van deze en gene.

 5. Op de huurgronden bij Sint Joris wonen mensen. Een beetje weekend huizen stijl als er vroeger bij het Spaanse water was. Deze mensen zijn echt niet van plan om hun rechten op te geven. Ze zijn goed verenigd en in staat elke rechtzaak te winnen.
  Daarnaast zijn er in dit gebied heel veel mangroven, zoals ze vroeger ook voorkwamen in het Spaanse water. Deze mangroven zijn heel belangrijk voor dit natuurgebied. De overhied zou er goed aan doen om hier een beschermd natuurgebied van te maken. Laten ze het project maar verhuizen naar oostpunt. Een bewaker met geweer is al aanwezig 8)

 6. De berichtgeving loopt alweer achter op de feiten, blijkt na wat googelen. Via het forum curacao is een mail te lezen van meneer Didillon, waarin hij meldt dat hij inmiddels een andere locatie heeft gevonden. Welke locatie is helaas niet te zien, de foto’s bij de mail staan niet op het forum. De brief zelf is wel interessant, zie deze link:
  http://forum.curacao.nl/viewtopic.php?f=1&t=3614

  Didillon beweert verder een taxholiday van 14 jaar te krijgen.
  Dat is dus het soort dingen waar ik over val. De kleine spelers betalen zich blauw aan belasting, de groten krijgen zowat nog geld toe. Dat je als grote investeerder wat voordelen kunt bedingen, daar kan ik nog wel bij, maar dat die tienduizend verwachte toeristen dus nul gulden logeerbelasting in het laatje brengen, is natuurlijk heel jammer. Van dat geld zou je immers als regering bijvoorbeeld de infrastructuur kunnen verbeteren om al die toeristen kuilloos rond te laten toeren, en ons bewoners en passant ook.
  Hoe dan ook, ALS zo’n project gerealiseerd wordt, zullen veel mensen er niet blij mee zijn: de huidige hoteleigenaren, want de hotelcapaciteit verdubbelt in 1 klap waardoor de koek dus ineens erg klein wordt; de omwonenden van de locatie die ineens tienduizend medeweggebruikers op hun smalle weg krijgen; de natuurliefhebbers, want hoeveel natuur maak je kapot met zo’n project?

  O ja, en waar haal je het personeel vandaan om
  1. het project te bouwen,
  2. in de hotels en restaurants enzovoorts te werken,
  3. al deze extra toeristen op Hato vlot te verwerken (en hoe moeten al die Amerikaanse homo’s eigenlijk naar Curacao komen met de verlaagde rating van Hato)
  4. voldoende autoverhuurbedrijven/auto’s/taxi’s omdat het aantal toeristen ineens verdubbelt?

  Ik geloof niet dat het gezond is voor de ontwikkeling van het eiland om in 1 keer de hotelcapaciteit te willen verdubbelen, die stap is veel te groot.

  Maar aan de andere kant, waar maak ik me druk om?
  Eigenlijk voornamelijk om weer een luchtkasteel, waaraan een paar geldwolven snel veel verdienen, maar wat nooit verder komt dan een powerpointpresentatie, veel mooie woorden en loze beloften. En de consequentries, zoals het alvast platbulldozeren van de 650 hectare die men in gedachten heeft voor het project onder het mom van ‘bouwrijp maken’ waarna er nooit meer iets gebeurt.

  Komop meneer Hakim, denk nu eens 1 keer als minister, dus vertegenwoordiger van de bevolking, aan je mede-eilandbewoners, hou de hand op de belastingvoordeelknip, en laat die grootpraters ergens anders de boel oplichten. Trap er niet in! Tenslotte is Didillons gay-island voor de kust van Afrika ook niet doorgegaan.

  Ik hoop trouwens dat iedereen die zich nu terecht afzet tegen de vernieling van St. Jorisbaai net zo hard protesteert als voor dit project een ander natuurgebied wordt opgeofferd.

 7. @ Robin. Je bedoelt het gebied van de Maaltjes waar bewaking met geweer in de aanslag loopt?

 8. Waar moeten we dan gaan watersporten?! Tussen de boten van t Spaanse Water door slalommen tijdens t kitesurfen of windsurfen?

  Hebben we eindelijk een locatie waar je geen badgasten lastigvalt met je watersporten, gaan ze t volbouwen?! En die natuur dan??

  Ik mag hopen dat dit niet door gaat. Laat ze maar iets met Oostpunt doen ofzo.

 9. Deze luchtkasteel is al eerder on air geweest. De eigenaren van het terrein zitten zeker te springen om geld.
  Het wordt tijd dat de overheid een bewuste keuze maakt voor de koers die het eiland gaat varen. Projectontwikkelaars met mooie belastingvoordelen binnenhalen is een, ze binnen houden is het andere wanneer de termijnen verlopen. Dan houden wij straks betonconstucties over waar neimand wat mee wil of kan.

  Sint Joris baai wordt zeker uitgediept en voorzien van sprankelend wit zand. Ik geef dit project geen enkele kans van slagen. De overheid heeft na het zien van prachtige bewerkte plaatsjes al de toezegging gedaan dat ze dit project willen faciliteren. Hmmmmm, doen wij tegenwoordig zo mee aan luchtkastelen.

 10. what about all die resorts die leegstaan ? of laten we er weer een nieuw bij bouwen die ook over enkele jaren leeg zal staan geen flik.ker te bekennen!

 11. Weer een resorts? Beseffen we wel dat als iets verkeerds gaat in de toeristen sektor we allemaal zullen hangen. Het is nu wat meer dan 25% dat wij afhjanelijk zijn van Toerimse en het blijft toenemen. Zouden we niet moeten diversificeren? Bovendien kan deze zektor zorgen voor een stabiele leven van diegenen die in die sektor werken?

 12. @ Edward: Vijftien hotels aan een ondiepe baai met slecht zwemwater en geen strand. Ik voel gewoon dat dit een succes gaat worden… :-S

 13. Dan zal het een gay (vrolijk) resort worden

 14. 15 luchtkastelen ?

 15. VIJFTIEN hotels aan één baai?

 16. Misschien kan Mw Asjes hier gaan werken. Ze is toch zo goed in marketing?

 17. Dit is te dol voor woorden. Een grote oplichterij.

 18. Lijkt mij echt iets voor de locatie waar Green Town zou komen, is de financiering meteen gewaarborgt, alhoewel ?