CURAÇAO – De Fuikbaai verandert zondag in een groot festijn vol mensen, boten, luchtbedden en heel veel afval. Om deze troep niet in het water te laten slingeren, worden er op Facebook mensen opgetrommeld op te helpen schoonmaken. Ook zal Selikor zondag zakjes uitdelen aan fuikdagvierders.

Via de facebookpagina Curaçao Volunteers kunnen mensen hun hulp aanbieden om maandag de Fuikbaai weer spik en span te maken. Duikers, mensen met boten en alle andere helpende handen kunnen een bericht achterlaten om zich samen in te zetten voor een schone baai. De zakjes die Selikor uitdeelt, kunnen waarschijnlijk worden gedeponeerd in een grote container die op het strand wordt geplaatst. Selikor zal bezoekers van Fuik hier zondag meer over vertellen.

6 reacties op “Schoonmakers gezocht voor Fuik”

  1. Ook onze dank aan All Signs & Neon voor het vervaardigen van de geweldig mooie borden!

  2. Bedankt voor het plaatsen van dit artikel, Versgeperst! Mijn familie en ik zullen de vuilniszakken uitdelen. We zullen daarmee beginnen tussen de 8 en 9 am. We zijn herkenbaar aan de khaki petten met ‘Fundashon Limpi i Bunita’ erop. De bedoeling is dat iedereen die morgen gebruikt maakt van deze geweldige plek, al het vuil in deze zakken stopt en ook brengt naar de grote blauwe ‘container’ die – zoals Cisca al schreef – gisteren al geplaatst is. Vanmiddag wordt er gekeken of de bak tussentijds geledigd moet worden. In ieder geval wordt hij gelijk weer teruggebracht zodat alles klaar staat voor morgen. Wat later op de dag (vandaag) zullen wij ook bordjes plaatsen om aan te geven welke richting men op moet lopen om bij de bak te komen, want met de menigte zal dat misschien niet zo goed te zien zijn morgen. Hopelijk is de opruimactie van maandag (en die van dinsdag) dan in mindere mate nodig. Onze dank aan Cisca en Martin, Selikor, Fundashon Limpi i Bunita, Santa Barbara Plantation voor hun geweldige medewerking! Mochten er vragen zijn of heeft er iemand zakken nodig morgen, bel me op 5120846. We kijken uit naar een geweldige dag! ☼

  3. Owww en daar gaan we weer! Gisteren waren het de aso antillianen en nu weer de stagiaires. Mensne, hou eens op met die vooroordelen en discrimineren. Doe je ogen eens open en kijk ECHT! Fuikdag is juist een voorbeeld van verschillende culturen die een leuke dag hebben.. en iedereen maakt daar idd troep bij. en gelukkg zijn er mensne die vriijwillig gaan helpen schoonmaken de volgende dag. Way to go mensen! Ik ga me aanmelden! Jij ook J.Martina?

  4. Het zijn vooral stagiares die er troep maken. Laat stageburo maar schoonmaken

  5. Hoera, de VUILCONTANER is inmiddels geplaatst en de SIGNS richting de container zijn gemaakt. Heerlijk dat er veel hulp gaat komen??? om deze fantastische plek schoon te houden. Vele handen maken licht werk!!!

  6. iederéén manen om z’n troep op te ruimen, of mee terug te nemen! anders een flinke boete…de vervuiler betaalt!