• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Premier Gerrit Schotte heeft gistermiddag, na acht weken renovatie, het buurtcentrum Tera Kòrá heropend. Schotte overhandige op symbolische wijze de sleutel van het buurtcentrum aan Sylvia Theodora, de voorzitter van de bewonerscommissie.

Na de overhandiging van de sleutel sprak pastoor Meris van de parochie Tera Kòrá en gebed uit en was het buurtcentrum officiëel geopend. Tijdens de opening waren ook minister Nasser el Hakim (Economische Ontwikkeling), minister Lionel Jansen (Onderwijs), Robert Kopecky (ambassadeur van de Europese Unie voor het Caribisch gebied)  en verschillende sleutelfiguren uit de wijk aanwezig.

Hoge prioriteit
In het Plan di Bario van Tera Kòrá was renovatie van het buurtcentrum één van de punten met een hoge prioriteit. Nadat het bestuur van het buurtcentrum om de tafel had gezeten met pastoor Meris om vast te stellen wat er verbeterd moest worden aan het gebouw, is in november gestart met de renovatiewerkzaamheden.

Renovatie
Al het vuil en verontreiniging van het gebouw is verwijderd en is volgens opnieuw geschilderd. Het dak is op verschillende plekken gerepareerd en krijgt over drie werken en nieuw likje verf. Daarnaast is het beton dat op meerdere plekken was beschadigd hersteld, en zijn er kleine dingen gerepareerd zoals het vervangen van deuren, verlichting en kabels.

Uitbreiding
Nu dit buurtcentrum is gerenoveerd, gaat het Bureau Plan Nashonal zich concentreren op uitbreiding van de activiteiten voor bewoners in de wijk voor groot en klein. In de komende maanden zullen meer van dit soort projecten worden gerealiseerd in de vijftien wijken die in 2012 aandacht krijgen. Dit alles in het kader van het Plan Nashonal pa Desaroyá Bario.

Foto’s: Ramsay Soemanta

www.versgeperst.com