• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De eerste carnavalsactiviteiten gaan dit weekend van start, maar de onduidelijkheid rondom de feestperiode is nog niet van de baan. Voorzitter van Fudeka Corrine Djaoen-Genaro liet gisteren tijdens een persconferentie weten dat de overheid nog geen knopen heeft doorgehakt.

Eerder gaf de minister Lionel Jansen (Cultuur) al aan de route dit jaar wellicht via de Breedestraat naar het Brionplein te laten lopen en te eindigen bij Rif. Vorig jaar werd er voor een alternatieve route gekozen in verband met zwakke gebouwen in de Breedestraat die mogelijk door het harde geluid zouden kunnen instorten. Volgens een expert die is ingesteld door minister Jansen kunnen gebouwen echter niet instorten door geluidstrillingen en zal de carnavalsroute gewoon door de Breedestraat trekken.

Betalen voor foto’s
Ook kondigde de Fudeka-voorzitter aan dat fotografen dit jaar mogelijk moeten betalen voor het maken van foto’s tijdens de carnavalsperiode. Voor een bedrag van honderd gulden mogen zij er wel op los schieten. Het bedrag zal worden besteed aan kosten die Fudeka maakt. Het besluit moet echter nog overlegd worden.

Opening
De carnavalsperiode wordt zaterdag van 19.00 tot 01.00 uur op de Kleine Werf in Punda feestelijk ingeluid met muziek en dans. Zondag tussen 11.00 en 15.00 uur wordt het Food Festival georganiseerd in het Carnival Village op de Kleine Werf.

www.versgeperst.com