CURAÇAO – De Engelse gitarist Peter Frampton is na 31 jaar weer herenigd met zijn favoriete gitaar die hij in 1980 door een vliegtuigcrash in Caracas verloor. Frampton vernam dat de gitaar was vernietigd door de crash, maar tot zijn verrassing werd de Gibson Les Paul vorige maand bij hem afgeleverd.

In november 1980 stortte een vrachtvliegtuig, met eindbestemming Panama, neer in Caracas tijdens het opstijgen. In het vliegtuig zat de gitaar die afgeleverd moest worden bij Frampton die op dat moment in Panama was voor een optreden.

Gitaar herkend
Frampton dacht dat de gitaar was vernietigd tijdens de crash, maar iemand wist de gitaar uit de vliegtuigresten te vissen en verkocht deze aan een muzikant op Curaçao. De muzikant bracht na jaren de gitaar bij een douane-agent die in zijn vrije tijd gitaren repareert. De agent herkende een aantal opvallende kenmerken en nam contact op met een Frampton-fan in Nederland. Het gaat om een Gibson Les Paul uit 1954 met op maat gemaakte pickups.

Herenigd
Na twee jaar lang te hebben onderhandeld met de muzikant is de gitaar vorige maand herenigd met Frampton in Nashville. De gitaar is afgegeven door Ghatim Kabarra, directeur van het Curaçao Tourist Board die zelf ook tokkelt op een gitaar. Frampton wist gelijk dat het om de Gibson Les Paul uit 1954 ging zodra hij deze oppakte. “Dertig jaar lang heb ik gedacht dat de gitaar in rook was opgegaan”.

Reparatie
De inmiddels 61-jarige Frampton had de gitaar in 1970 gekregen en hoopt dat hij het snaarinstrument tijdens een optreden in New York kan bespelen. Voor nu heeft hij het instrument achtergelaten bij de Gibson Custom Shop in Nashville om een aantale mankementen te repareren.

6 reacties op “Verloren gitaar gevonden op Curaçao”

  1. De muzikant uit Curacao wou de gitaar 2 jaar lang niet verkopen totdat hij eind vorig jaar geld nodig had. Aangezien de douane meneer het niet kon opkopen, heeft hij contact gezocht met de directeur van CTB die de gitaar toen heeft gekocht. Voor zover ik weet heeft Frampton niet voor zijn eigen gitaar betaald…

  2. @Hans Ik ben het met je eens dat dit een uiterst vreemd verhaal is. Twee jaar onderhandelen voor je eigendom? Directeur CTTB levert het persoonlijk af?

  3. in nederland noemen ze zoon persoon sil de strandjutter !!! or no !!!

  4. …. het lijkt erop dat Peter Frampton dus heeft moeten betalen voor iets wat al van hem was. Kennelijk is het in Caracas toegestaan om goederen van anderen toe te eigenen. Dat noemen ze diefstal. Het kopen van gestolen (geroofde) goederen noemen ze heling. Als het netjes is gegaan, zal de muzikant op Curacao genoegen hebben genomen met het bedrag dat hij aan de dief heeft betaald. Ben benieuwd naar de rol van Ghatim Kabarra, directeur van het Curaçao Tourist Board.

  5. Ben ik de enige die vind dat dit gewoon diefstal is????

  6. leuk verhaal…niet iets om hem iets te laten doen met North Sea JAzz….??