• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Zeven middelbare scholieren uit Nederland komen in februari naar Curaçao om het maatschappelijke project ‘MASCuraçao’ uit te voeren. De leerlingen zullen vrijwilligerswerk verrichten, in samenwerking met leerlingen van het Kolegio Alejandro Paulo (voorheen Peter Stuyvestant College).

Sinds enkele jaren is het beleid van het ministerie van Onderwijs in Nederland erop gericht om alle middelbare scholieren in de gelegenheid te stellen deel te nemen aan de maatschappelijke stage.

Buddies
Het is de bedoeling om elke Nederlandse scholier aan een leerling van het Kolegio Alejandro Paulo te koppelen. De scholier zal dan voor twee weken bij de familie van zijn of haar buddy intrekken. Het gaat hierbij om leerlingen in de leeftijd van vijftien tot zeventien jaar. De leerlingen zullen door middel van vrijwilligerswerk kennis maken met allerlei aspecten en onderdelen van de samenleving.

Instanties
De leerlingen zullen bij drie verschillende instanties werkzaamheden verrichten, namelijk ‘Pro Bista’, ‘PSI-Skuchami’ en ‘Totolika’. De focus wordt gelegd op de kinder- en jeugdafdelingen binnen deze instanties. Naast het werken houden ze samen met de Curaçaose buddies ook inzamelingsacties om hulpmiddelen voor de instanties te realiseren. Het is de bedoeling dat het project jaarlijks terugkeert.

4 reacties op “Nederlandse scholieren op Curaçao”

  1. Komt Mauro ook mee? Die kan zo bij het gastgezin Asjes intrekken. Of mag een andere Nederlandse scholier bij die haatzaaier in komen wonen?

  2. En daarnaast zal Wielsje het zeer confronterend vinden voor “zijn” YU’s dat ze met die “enge” Makamba’s gaan samenwerken en ze misschien hierdoor een eye-opener voorgeschoteld krijgen over de Wiels-hersensspoelmethode!

  3. Als ik één van de ouders was zou ik nog eens goed nadenken, tenslotte heeft Wiels nog wat bodybags over.

  4. als wiels dit maar goed vind, niet alleen werk pikken ze in nu ook al het vrijwilligerswerk.