• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Jachten, waterscooters, luchtbedden en zwembanden duiken aanstaande zondag massaal het water in bij Fuik. Vanaf de vroege ochtenduren zullen georganiseerde boottrips en particulieren boten richting Fuik varen om het nieuwe jaar in te luiden. Versgeperst.com zet de trips op een rijtje.

Fuikdag wordt traditioneel de eerste zondag van het jaar gevierd. Aangezien de eerste zondag van dit jaar nieuwjaarsdag was, is Fuikdag een week later, op zondag 8 januari, gepland. Verschillende boten organiseren trips naar Fuik, soms inclusief eten en/of drinken.  Helaas zijn de plaatsen op sommige boten inmiddels uitverkocht.

De Zeelandia
Vertrek: 08.00 uur vanaf Piscaderabaai
Terug: Rond 18.00 uur terug in Piscadera (anderhalf uur varen)
Kosten: 150 gulden inclusief ontbijt, barbecue en snacks. Je eigen drank kan mee aan boort
Reserveren: 5241111

Miss Ann
Miss Ann is verhuurd aan een extern bedrijf en zal samen met twee andere boten worden ingezet. Details zijn nog niet bekend.

Pelican (uitverkocht)
Vertrek: 09.00 uur vanaf Seaquarium
Terug: rond 17-17.30 uur vanaf Fuik
Kosten: 125 gulden inclusief barbecue en snacks

Mi Dushi
Vertrek: vanaf 07.00 uur wordt er met twee kleine bootjes heen en weer gevaren naar Mi Dushi. De Mi Dushi boot zal in de Fuikbaai blijven liggen.
Kosten: 50 gulden
Reserveren: 5664342/5118287

Insulinde (uitverkocht)
Geen details bekend

Mermaid
Vaart niet

Bounty Adventures
Vaart niet


Video door Mode De La Fvnk

6 reacties op “Hoe vaar jij naar Fuik?”

 1. Niets voor my, te veel mensen en herrie. Vroeger was t veel leuker!

 2. Lieve Mensen, Bon Anja en veel plezier op Fuik……,maar laten we behalve het schoon achtelaten ook rekening houden met elkaar en vooral zorgen voor de VEILIGHEID voor jezelf en de anderen om je heen, niet alleen op Fuik zelf maar ook de HEEN en vooral ook de TERUGREIS………have fun BE CAREFUL…..tene kuenta ku otro hende….blessings….PS: CITRO & CoastGuard….thanks 4 being there……Roy

 3. Leuk, ben aan t aftellen!

 4. Let op, ben absoluut niet tegen dit soort festiviteiten die als origine gewoon als een gezellig geheel zijn ontstaan.
  Ben wel tegen het feit dat het op een gegeven moment zo uit de hand loopt en een ravage en vernieling van de natuur achterblijft.

  Zo heeft Den Haag ook zijn Konginnennach gehad. Begonnen als een kleinschalig gebeuren. Waar je nog normaal door de straten kon lopen en gaan. Dit jaar werd er geen vergunning meer afgegeven. Reden teveel mensen. De veiligheid kon niet meer gegarandeerd worden.

  Zo zal de eigenaar van de Fuikbaai misschien na zondag ook denken. We doen een ketting spannen voor de ingang. Of hij gaat 50 florin per persoon in rekening brengen voor het schoonmaken van de baai. Als hij feeling heeft met de natuur kiest hij voor het eerste.

  Ik wacht wel tot de rust is weer teruggekeerd.

 5. FUIKDAG: Een van de meest gezelligste dagen van het jaar.
  Ooit spontaan ontstaan door de leden van de Curacao Yacht Club, om samen met familie en vrienden, met hun boten op de eerste zondag van het nieuwe jaar bij elkaar te zijn, gezellig het jaar te starten.
  Inmiddels uitgegroeid tot een inmens gezellige, vrolijke en plezierige dag.
  Het is ieder jaar een hele belevenis om alles en iedereen Fuikbaai te zien binnenvaren en hoe alles zich zeer kunstig in elkaar manouvreerd als een enorme legpuzzle, waarvan uiteindelijk ieder puzzlestukje perfect past. Langs de kant, lange aaneengesloten rijen boten, vaak 3 rijen dik en ergens een hele grote boot, waaraan zich dan successievelijk een enorme slinger van kleinere boten en bootjes aanrijgt. Tussendoor vult het zich op met kayaks, rubber bootjes, seadoo’s en alle soorten opblaasbare drijftoestanden, waardoor het zeewater amper meer te zien is. Een kleurrijk en vrolijk geheel. Moet haast van boven af bekeken, een fantastisch mooie en spannende Kaleidoscoop zijn. Voor iedereen die deze dag al eens of meerdere keren meegemaakt heeft wordt dit een jaarlijks terugkerend gezellig evenement, om niet te missen.
  Na afloop van deze fantastische dag, waarover we het eerste deel van jaar nog napraten en zo ongeveer in july-augustus weer naar uitkijken, gaat iedereen op z’n eigen gepaste wijze weer vrolijk moe, maar voldaan, terug naar huis of zo.
  Maar……… zijn we niet wat vergeten??? Hadden we geen zware volle ijsjugs, flessen, bierblikjes, etenswaren, bordjes, bekertjes, handdoeken, slippers, kleren, opblaasbare flooters, etc. bij ons, toen we daar heen gingen? Eigenlijk…… hadden we dat allemaal weer mee moeten nemen en zo zwaar als het op de heenweg was, zou het niet meer zijn, want alles was lekker leeg! Wat vervelend nou!!!
  Zou Selikor komen, of hoe zou anders alles weggehaald worden? Nee Selikor komt daar echt niet, niemand komt daar speciaal naar toe om onze achtergelaten spullen op te halen. Het is een prive terrein, waar we eigenlijk op bezoek zijn, dus moeten gewoon de volgende keer, heel gewoon, onze eigen meegenomen spullen weer terug nemen naar huis.
  Beste Lieve Fuikdag-vierders laten we alstjeblieft, speciaal voor en als dank aan de eigenaar van deze paradijselijke plek, alles opruimen en zelf weer meenemen naar onze eigen sushibak. Op Fuikbaai hebben ze geen sushibak.
  Ontzettend veel plezier voor iedereen tijdens Fuikdag, dit keer op 8 jan 2012.
  FELIZ ANJA NOBO.
  Enne…………………………
  “Laat na het aangenaam verpozen,
  de eigenaar van het strand niet met de schillen en de dozen”

 6. Ik vaar naar fuik op mijn eigen boot, zoals het heurt.