• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het eten van vette voeding zorgt ervoor dat onze hersenen krimpen. Dat is gisteren naar voren gekomen uit een onderzoek van een studie van de Universiteit van Portland en Oregon. De twee universiteiten deden onderzoek naar breinveroudering onder bejaarden.

Het onderzoek loopt al meer dan dertig jaar. Eerder werd dementie al gelinkt aan het eetpatroon van mensen.

Weinig vitamines
In een dieet met veel fastfood zit veel verzadigd vet, dat slecht is voor de doorbloeding van het brein. Ook zitten er maar weinig vitamines B, C, D en E in dergelijk voedsel, waardoor de hersenen krimpen zoals dat ook bij Alzheimer gebeurt. “Mensen die juist veel van deze vitamines en omega-3 vetten binnenkrijgen hebben een relatief groot brein, omdat die de bloedvaten in de hersenen stimuleren”, laat neuroloog Gene Bowman, leider van het onderzoek, weten.

© ANP, alle rechten voorbehouden

8 reacties op “Hersenen krimpen door fast food”

 1. beste makayu ga maar lekker een protestmars opzetten misschien dat dat wel helpt !!

 2. “o o o daar hebben we {HEM} ze weer !!”

  Uitwijkgedrag, als het bij een ander niet oké is dan mag het in Curacao NATUURLIJK ook niet oké zijn!!
  Gefrustreerde minderwaardigheidscomplex is DE typering voor YU’s.
  Onnozele Calimero’s: WAKE UP het gaat om ons Korsou!

 3. T. Colin Campbell, Ph.D. en Caldwell B. Esselstyn, Jr., M.D.

 4. o o o daar hebben we ze weer !! kunnen jullie me dan vertellen waar ter wereld en in hoeveel landen meer gezonde zaken zijn dan ongezonden zaken stelletjes azijnzeikers !!

 5. Nou dat maakt veel dingen duidelijk hier, niet alleen zijn veele te langzaam om enig werk te doen (service in de horeca bijvoorbeeld) maar nu blijkt ook nog dat ze er dom van worden van al dat vet en junk food.

  Vooral toe laten dat er nog meer junk food zaken mogen openen hier op Curacao en vooral de reclame van KFC, Mac Donalds en Burger King toe laten op straat en in de bioscoop.

  Dit is werk voor mevrouw Constancia, oh wacht even, sorry helemaal vergeten dat zij aan het zelfde domheids en overgewichts syndroom lijdt. Als haar nagels er maar goed uit zien en als haar Blackberry het maar doet.
  YWN

 6. Nu is heeeel veeeel duidelijk geworden. De leden van de regering eten, gezien hun verstandelijke vermogens, kennelijk ook veel fastfood ha ha ha.

 7. Hoort zeker ook bij strategisch plan Gobiernu:

  Geef het volk “fast”food & spelen, dus hou ze dom!!!

  Makkelijk stemvee, tog?????

 8. Het openen van de zoveelste fastfood toko wordt hier als ontwikkeling gezien…..
  Arm Curaçao