• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het afsteken van pagara’s zorgt voor veel drukte en gezelligheid, maar ook voor troep op straat. Minister Charles Cooper (Verkeer, Transport en Ruimtelijk Ordening) wijst erop dat het afsteken van een pagara op de openbare weg een attractie is, maar de restanten wel moeten worden opgeruimd.

“We naderen het eind van het jaar en dit zijn momenten om te reflecteren op wat er niet goed is gegaan en in het nieuwe jaar moet worden verbeterd”, vertelt Cooper. “Maar, het is ook tijd om feest te vieren en pagara’s maken hier deel van uit.” De minister wenst het volk van Curaçao een voorspoeding 2012 en vraagt iedereen ook rekening te houden met het gevaar van het afval dat een pagara achterlaat. “Wanneer de wind er met de restanten vandoor gaat of het gaat regenen, kunnen deze een gevaar vormen voor de afwatering en kan dit vervelende gevolgen hebben.”

9 reacties op “Ruim je pagara op!”

 1. @ Frem. Niemand keurt de oproep van Cooper af, maar het klinkt nogal pathetisch omdat hij zelf nota bene als minister een slecht voorbeeld geeft.

 2. Ik zal de oproep van Dhr. Cooper op een andere manier willen beoordelen. Hoewel Ik mij best kan vinden in voorgaande reacties. Toch zou ik de oproep van Dhr. Cooper willen ondersteunen. Deze regering heeft bij de nieuwe status ook gewezen op eigen verantwoording van de bevolking. Ook is er een oproep gedaan om als inwoner van het eiland te helpen om van dit eiland iets moois te maken. Dus bijdragen aan goede ontwikkelingen. De overheid heeft hierin een voortrekkersrol. Daar waar de overheid verzaakt dienen zij ook op aangesproken te worden. Het is en blijft zo dat de overheid ook afhankelijk is van de hulp die zij krijgen vanuit de bevolking oftewel, de inwoners van het eiland. Door de bal enkel terug te kaatsen keur je in dit geval goed, dat men er een rotzooi van blijft maken. Nogmaals, ik sta achter de oproep en hoop dat de bedrijven hun verantwoordelijkheid nemen door ook hun rotzooi weer op te ruimen. Het zou wellicht een idee zijn om bedrijven te beboeten wanneer dit niet gebeurt. Een goed begin zou zijn als de overheid hun diensten zouden uitbreiden door meer banen te creeeren bij Selikor. Op deze wijze kan ervoor gezorgd worden dat er eilandbreed aandacht wordt besteed aan ons milieu. Daar horen ook de rooien en wegen en mondi’s bij. Zo helpen wij de overheid om ons leef- en woonomgeving schoon te houden. Mijn wens voor 2012 is dat de inwoners van Curacao zich actiever inzetten op dit gebied in plaats van alleen maar negatieve berichten in kranten e;d. te plaatsen.

 3. Ik zal de oproep van Dhr. Cooper op een andere manier willen beoordelen. Hoewel Ik mij best kan vinden in voorgaande reacties. Toch zou ik de oproep van Dhr. Cooper willen ondersteunen. Deze regering heeft bij de nieuwe status ook gewezen op eigen verantwoording van de bevolking. Ook is er een oproep gedaan om als inwoner van het eiland te helpen om van dit eiland iets moois te maken. Dus bijdragen aan goede ontwikkelingen. De overheid heeft hierin een voortrekkersrol. Daar waar de overheid verzaakt dienen zij ook op aangesproken te worden. Het is en blijft zo dat de overheid ook afhankelijk is van de hulp die zij krijgen vanuit de bevolking oftewel, de inwoners van het eiland. Door de bal enkel terug te kaatsen keur je in dit geval goed, dat men er een rotzooi van blijft maken. Nogmaals, ik sta achter de oproep en hoop dat de bedrijven hun verantwoordelijkheid nemen door ook hun rotzooi weer op te ruimen. Het zwellicht een ideen zijn om bedrijven te beboeten wanneer dit niet gebeurt. Een goed begin zou zijn als de overheid hun diensten zouden uitbreiden door meer banen te creeeren bij Selikor. Op deze wijze kan ervoor gezorgd worden dat er eilandbreed aandacht wordt besteed aan ons milieu. Daar horen ook de rooien en wegen en mondi’s bij. Zo helpen wij de overheid om ons leef- en woonomgeving schoon te houden. Mijn wens voor 2012 is dat de inwoners van Curacao zich actiever inzetten op dit gebied in plaats van alleen maar negatieve berichten in kranten e;d. te plaatsen.

 4. nee nee beste john god zal curacao nooit verlaten onlangs reed ik langs piscadera en waren ze de rooien aan het schoonmaken beter laat dan nooit en het is ook een groot deel de schuld van de bewoners van het eiland ze gooien ze zelf vol met alle puinhoop die ze hebben en te beroerd zijn om naar landfill te rijden !!

 5. Meneer Cooper, is het niet misschien een idee om is een riolering aan te leggen en geen nieuwe projecten toe te laten tot dat zij aangesloten zijn op een dergelijke riolering?. Of houdt dat economische ontwikkeling tegen?.

  Weet u wat economische ontwikkeling ook tegen houdt?: Een eiland vol mensen die wonnen op een berg stront, ja letterlijk een berg stront omdat iedereen hier een beerput moet graven aangezien er geen riolering bestaat op de meeste plaatsen. Ook niet dus in de nieuwbouw wijken die opgeleverd worden door de regering.

  Kunt u misschien alle toeristen op Sea Aquarium beach uitleggen dat de riol van dominguito uitput in zee naast Breezers zonder enige zuivering?. Kunt u misschien de toeristen in Breezers, Baoase en Avila Beach uitleggen dat zij zwemmen in een combinatie van zee, regenwater en schijt?. Durft u dat?.

  Weet u wat ook veel troep maakt, slechte wegen, wegen die autobanden kapot maken en waardoor mensen veel vaker nieuwe banden moeten kopen. De oude banden gaan dan naar de monti en naar de landfill. Zorgt u maar eerst voor riolering, schone rooien, wijken met riol aansluiting en betere wegen, dan ruimt de troep al een heel stuk op.

  En ja, mensen die graag vuurwerk afsteken, ruim je troep op. Het heet verantwordelijkheid nemen.
  YWN

 6. Bomboklad je best doen maar in die heerlijke stoel zitten worden onze rooien en openbare gelegenheden niet schoon van! En kennelijk heeft God Curacao al lang verlaten gezien de puinhoop waar we toeristen in ontvangen.

 7. hahaha geloof je zelf niet moet je bij ons op seru grandi komen kijken…. echt droevig

 8. beste john de heer cooper doet zijn best en god doet de rest !!

 9. Heel goed heer Cooper want vervuiling van de openbare weg is zeker een groot probleem! Wanneer gaat onze regering hun eigen vervuilde wegen, rooien en openbare stukken grond schoonmaken? Want voorbeeld doet volgen heer Cooper en u als regering schotte geeft niet bepaald het voorbeeld!