• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – The New Amsterdam Store, die in 1925 werd gevestigd in Punda, zal zijn deuren in 2012 gaan sluiten. Victor Abady, de eigenaar van de winkel, ontving woensdag een plakkaat met woorden van dank van minister Nasser El Hakim van Economische Ontwikkeling.

“Na 86 jaar van een fenomenale ervaring van winkelen bieden, en de gemeenschap van Curaçao te dienen, is het vandaag de beurt aan de gemeenschap van Curaçao om erkenning te geven aan de zaak van de familie Abady”, zei El Hakim tijdens zijn speech.

Ontroerd
Abady bedankte de aanwezigen, waar onder premier Gerrit Schotte, voor de speciale uitreiking. El Hakim benadrukte dat ze een tijdperk, waarin Abady en de New Amsterdam Store een steunpilaar in onze gemeenschap waren, niet zomaar voorbij konden laten gaan. The New Amsterdam Store is erg bekend op Curaçao, maar ook bij de vele toeristen die Curaçao bezochten. De winkel verkocht onder andere vele soorten stoffen, tafelkleden en sieraden.

Blijven bloeien
El Hakim moedigde de aanwezige winkeliers uit de binnenstad aan met de woorden dat zij hun winkel moeten aanpassen aan de nieuwe realiteit. De minister vindt dat de potentie van het internet vaak wordt onderschat. Handelaren moeten alert blijven, zich blijven heruitvinden en risico’s nemen om te kunnen blijven bloeien. Hij sloot zijn toespraak af door Abady en zijn familie te bedanken voor hun inzet en harde werk de afgelopen 86 jaar voor de gemeenschap en economie van Curaçao.

10 reacties op “New Amsterdam Store sluit zijn deuren”

 1. @Lucas C, feiten of geen feiten, we hadden toch wel weer een makamba nodig om Otrabanda voor de tweede keer te bouwen. What the hell happened met NOS MES POR ?

 2. @ Jan,
  die filantroop die jij noemt heeft gigantische schulden uitstaan bij banken. En de grap is sommige leningen betaalt hij netjes terug en andere mondjesmaat. (hij loopt achter op betalingen)
  Denk JIJ nou echt dat hij in al die projecten zijn eigen geld heeft gestopt? (wakker worden) en wat ik zonet heb gezegd zijn FEITEN

 3. Beste meneer Abady,

  U staat in mijn geheugen gegrift als de man die zo’n 50tig jaar geleden ons regelmatig via ingezonden stukken in de Amigoe toesprak over zaken die in uw ogen anders konden of anders hadden gemoeten en de term “some people think their own shit does’nt stink” staat op de dag van vandaag nog steeds als een paal boven water.

 4. Is dat die winkel die al 10 jaar een liquidatie uitverkoop heeft?

 5. Wat voor heel Curacao geldt klopt wel AANPASSEN aan de realiteit, je kan de prijs 3,5 keer overdekop laten gaan dan stimuleer je internet verkoop en dan komen ze niet meer naar je winkeltje nee. Bovendien lijkt het beleid van type winkel houden en vergunning geven totaal niet gereguleerd of over nagedacht.conclusie eenzijdig goedkoop winkelbeeld, onveilig, geen stads leven en toch duur voor wat het is. New Amsterdam store had gewoon open kunnen blijven “met wat aanpassingen”

 6. De rest volgt of is hun al voor geweest…. Punda ziet er vies en verloedert uit… er hangt ook zo’n heerlijk geurtje….. maar ja ,als je er lang genoeg loopt ruik je het ook niet meer…vieze bende

 7. Nog even ,en dan is Punda het Otrobanda van 30 jaar geleden!!

  Gefeliciteerd met het behaalde resultaat………..en nu maar met z,n allen hopen dat er nog ergens op de wereld een filantroop als Gelt Dekker rond loopt,die zo gek is dat hij of zij zijn/haar geld wil steken in dit Curacao,se wespennest !!!

 8. @ Clown. Abady gebruikt als reden, dat er geen opvolging is. De normale optie om de winkel te verkopen moet mislukt zijn, want de economische vooruitzichten zijn al 15 maanden beroerd. Gandelman gaf dat wel als reden op voor hun sluiting.

 9. Ach wat leuk, Ramsay mag met Hakim en Schotte op stap.

  Wel jammer dat een bedrijf met een historie stopt op Curacao.

 10. Gaat goed met de economie dat zaken die al bijna 100 jaar op het eiland zitten nu moeten sluiten.. wie volgt?