• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Klapchi’s, pagara’s, siervuurwerk, vanaf vandaag kan er weer vuurwerk worden gekocht en kan er flink vuurwerk worden afgestoken. Voor ons een groot plezier maar voor huisdieren minder fijn. “De meeste huisdieren zijn doodsbang voor vuurwerk”, waarschuwt dierenasiel Bonaire.

Het asiel geeft een aantal tips weg voor de komende knallende dagen. “Baasjes moeten oppassen met het geven van rustgevende medicatie”, laat het asiel weten.

Gevoeliger
“Soms worden dieren gevoeliger voor geluid na het innemen van de medicatie, terwijl hun lichaam te verdoofd is om erop te reageren. Houd katten in huis en laat je huisdier een plekje zoeken waar hij zich het beste voelt”, aldus het dierenasiel. Voor meer tips kun je terecht op de website van de dierenbescherming.

5 reacties op “‘Wij horen vuurwerk dubbel zo hard’”

 1. @Dierenasiel Bonaire , zeker weten. Ik had vroeger honden , dus ik weet hoe en wat.
  En ik ben een honden liefhebber.

 2. De YDK houdt van harde dingen.. harde muziek, harde geluid uit autos en motoren en vuurwerk natuurlijk.. tja is onderdeel van de cultuur..

 3. Het gaat er natuurljik om dat je rekening houdt met je huisdier en met de honden en katten op het eiland! Let bij vuurwerk op je huisdier! Dat is alles wat het dierenasiel vraagt
  En Marie Jose… als je rekening houdt met je huisdier dan komt het met juiste medicatie en de juiste kilo’s en het aantal uren slaap echt wel goed!!..

  Kijk voor de poster op

  http://www.animalshelterbonaire.com/index.php/2011/12/27/happy-new-year-fireworks-and-pets/

 4. Honden of katten kunnen ongerust en gevoelig worden voor geluiden van het vuurwerk als ze geen medicatie binnen krijgen.

 5. Dat is niet waar , ze worden er niet gevoeiliger van. Als je samen met jou hond of kat op de weegschaal gaat , dan koop je de juiste medicatie. Je moet hun de medicatie geven gewikkeld door hun voer en ook precies op de aangegeven tijdstip (18.00 uur). Ik ga een vb. geven , als je bv. 85 kilo weegt en het totaal komt uit op bv. 98 , dan weegt jou dier 13 kilo. Dan moet je een medicatie kopen die verhoudings gewijs tussen 10 en 20 kilo is of tussen 13 en 20 kilo. Na het eten valt jou dier misschien na een half uur in slaap . dan slaapt hij of zij enkele uren en ze weten niet wat rond hun aan de gang is.