CURAÇAO – Het project Mi Popchi heeft gisteren poppen uitgedeeld aan 22 meisjes. Deze meisjes wilden graag poppenmoeder worden, maar de gezinnen konden het zich niet veroorloven om een pop te kopen. Dankzij Mi Popchi hebben ze toch een leuk kerstcadeautje gehad.

Dit project is ontstaan doordat de initiatiefneemster Selina Roos een berichtje kreeg van een vriendin op Curaçao, waar in stond dat haar buurmeisje dolgraag een pop wou hebben voor haar verjaardag. De ouders en de vriendin hadden helaas niet de financiële mogelijkheden om de pop te kopen.

Dolblij
Roos heeft toen via een tweedehands website in Nederland een mooie pop gekocht en deze naar het meisje gestuurd. Haar dochtertje doneerde nog een verzorgingstas en een draagzak voor de pop. Het meisje was dolblij met het cadeau. Roos ontving even daarna een foto van het meisje met haar nieuwe pop, en raakte ontroerd van dit beeld.

Groter
Afgelopen september besloot ze dus dit grootschaliger aan te pakken, en meer meisjes op Curaçao blij te maken. Met hulp van familie en vrienden werd dit een groot succes. Al snel kwamen de pakketjes met poppen via de post naar Curaçao. Ook in de wijk Julianadorp hebben mensen schenkingen gedaan aan het project.

Tv programma
Om er zeker van te zijn dat de poppen bij de juiste meisjes terecht zouden komen, zocht Mi Popchi contact met het tv programma ‘Dune un chense’. Zij hebben de meisjes opgezocht en deze donderdag bij elkaar gebracht in het gebouw van Fundashon Kristal. De kerstman deelde de poppen uit terwijl hij vrolijke liedjes speelde op zijn gitaar.

Knutseldag
De enige voorwaarde die Mi Popchi stelde aan de gezinnen die een pop zouden ontvangen, was dat de ouders bereid waren om aan een knutseldag deel te nemen. De bedoeling hiervan is dat de ouders een bedje gaan maken voor de pop van hun dochtertje. Het ontwerp van het bedje wordt ontwikkelt door leerlingen van een timmeropleiding in Nederland. Hun opdracht is om een poppenbedje te ontwerpen dat meisjes van vier tot acht jaar zal aanspreken, en wat eenvoudig in elkaar te zetten is.

1 reactie op “Project ‘Mi Popchi’ deelt poppen uit”

  1. Goed initiatief. ook dat de ouders worden betrokken. Geen geld voor speelgoed is jammer, maar aandacht voor je (interesses van je) kind kost niets.