• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Op het puntje van je stoel vol spanning. Theater Luna Blou draait in de laatste week van het jaar de verfilmingen van de drie vuistdikke literaire thrillers van Stieg Larsson, de Milleniumtriologie. De trilogie neemt je mee naar een wereld vol spanning, haat, onschuld en ongerechtigheid.

Mannen die vrouwen haten
Mikael Blomkvist wordt benaderd door oud-zakenman Henrik Vanger. 40 jaar geleden is de zestienjarige Harriët Vanger op mysterieuze wijze verdwenen en vermoedelijk vermoord. De zaak is nooit opgelost en inmiddels verjaard. Toch wil Henrik Vanger dat Mikael zich hier nog eens op stort. Aanvankelijk lijkt het onderzoek nergens op uit te lopen. Totdat Mikael met hulp van Lisbeth Salander op een spoor stuit dat rechtstreeks naar een zeer duister en bloedig familiegeheim voert. Op 27 december begint het eerste deel van de trilogie, Mannen die vrouwen haten, om 19.00 uur.

De vrouw die met vuur speelde
Het tweede deel neemt je mee naar de avond waarop drie moorden zijn gepleegd. De slachtoffers zijn twee journalisten die voor Millennium werkten aan een publicatie over mensensmokkel, en de voogd van Lisbeth Salander. Op het moordwapen worden haar vingerafdrukken aangetroffen . Als ze verdacht wordt van een driedubbele moord besluit journalist Mikael Blomkvist haar te helpen. De vrouw die met vuur speelde start 29 december om 19.00 uur.

Gerechtigheid
Nadat Lisbeth Salander een levensbedreigende aanslag heeft overleefd, wordt ze in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, evenals de man die verantwoordelijk is voor haar duistere, pijnlijke verleden : Alexander Zalachenko. Salander wordt gezocht voor moord en door de media is ze neergezet als een psychopaat, moordenaar en satanist. Alleen Blomkvist is overtuigd van haar onschuld. Hij ontdekt de relatie tussen de vrouwenhandel, het verleden van Salander en de Zweedse veiligheidsdienst en wil daarover in zijn blad Millennium publiceren. Uiteindelijk moet ze voor de rechtbank verschijnen. De afsluiter van de Milleniumtrilogie, Gerechtigheid, voert je op 30 december vanaf 19.00 uur mee naar een wereld van onschuld en ongerechtigheid.

Milleniumtrilogie
Zal het recht zegevieren? Dit ontdek je vanaf volgende week in Theater Luna Blou. Alle drie de films zijn in het Zweeds gesproken en Nederlands ondertiteld. Per film is de entree 13,50 gulden. Er kan ook een passepartout worden gekcoht voor 30 gulden die toegang biedt tot alle drie de films.

www.versgeperst.com