• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Sea Turtle Conservation Bonaire (STCB) volgt een zeeschildpad op haar reis door middel van een satelliet. De schildpad verliet het veilige water van Bonaire op 9 december, nadat ze zes nesten met eieren had gelegd op Klein Bonaire. De schildpad genaamd Jklynn is al vierhonderd kilometer weg van Bonaire.

Dit is de tweede schildpad die het STCB door middel van een satelliet volgt. Jklynn is nu al ten zuiden van de Dominicaanse Republiek.

Schoolwedstrijd
Jklynn’s migratie terug naar haar huis zal de uitkomst bepalen van een gloednieuwe wedstrijd voor Bonairiaanse basis- en middelbare school kinderen, genaamd ‘The Great Migration Game’. 86 studenten hebben een nieuwe online technologie gebruikt om zich te registreren, onderzoek te doen en te voorspellen waar Jklynn uiteindelijk zal eindigen.

Bewustmaking
De student die er het dichtsbij zit wint de hoofdprijs, een Blackberry. Ook mag hij samen met negen andere studenten die er het dichtsbij zaten een dagje meelopen met het STCB personeel. ‘The Great Migration Game’ is het educatieve gedeelte van een STCB project. Dit project houdt in dat er dynamische en interactieve mappen worden gebruikt om bewustmaking  te creeëren over de bedreigde zeeschildpadden.

Ver weg
STCB  heeft al drieëntwintig schildpadden kunnen volgen via satelliet sinds het programma in 2003 van start is gegaan. Voorheen gevolgde schildpadden zijn onder andere gemigreerd van het westen van Bonaire tot de kustwateren van Nicaragua, Honduras, Colombia en Puerto Rico.

www.versgeperst.com