• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Een eiland met honderden kleuren, geuren en mensen met ieder hun eigen ‘way of life’. Regelmatig brengen wij iets op het eiland onder de aandacht en nemen we een kijkje in iemands leven, omgeving of werk. Vandaag maken we een toer door L’Aldea, The Rainforest Mystery.

Meer dan drie jaar geleden begonnen 26 artiesten aan een ambitieus project. Een plan om een stukje uit een voor ons vreemde wereld na te bouwen, en wel een indianendorp. Over alle tekens en illustraties is nagedacht en er zit stuk voor stuk een betekenis achter. De insecten, amfibieën en kikkers zijn afkomstig uit de gebieden die worden nagebootst. De beelden en illustraties zijn bijna allemaal met de hand door lokale kunstenaars gemaakt.

7 reacties op “Vers@ L’Aldea Tour”

 1. Elk jaar als we op Curaçao zijn, gaan we bij l’Aldea kijken en genieten van al het moois dat de kunstenaars maakten/maken.
  Dit jaar nu het indianendorp klaar is, hebben we samen met onze buren uit Nederland, een tour door de Aldea gehad.
  Fantastisch was dat. Ook onze buren waren zeer enthousiast en hebben alle toeristen in hun resort advies gegeven om een rondleiding te nemen.
  Ik weet niet precies waaraan de heer/mevrouw ergernis zich ergert/ergeren. Tegelijk met ons groepje van 4 personen was er ook een groepje kinderen voor een rondleiding.We hebben absoluut geen last van de kinderen gehad en we hebben ze niet eens gehoord.
  En wat een prachtige dieren zijn er te bewonderen, sommige soorten hadden we nog nooit gezien, zeer educatief voor groot en klein.
  Meneer/mevrouw ergernis, ga een keer zelf kijken, neem een rondleiding en laat u verrassen.Het is zeer de moeite waard.Goed, het kost wat maar dan heb je ook wat.
  Wij zullen in ieder geval elk jaar onze kennissen/vrienden die gelijk met ons hier op vakantie komen hier naartoe nemen.
  Ook onze dank voor de goede uitleg bij de rondleiding.

 2. @echtpaar ergernis , wat er uitgebeeld wordt , zijn de indianen die vroeger op Curacao hebben gewoond , en geen nep Disneyland. En er is een dierentuin met veel internationale dieren kun je zeggen. Als u niet van internationale dieren houdt , moet u zich aanpassen aan de vreemde geluiden van de dieren of u moet ergens anders gaan wonen. Ik vind het vreemd , want Nederlanders houden van honden o.a.

 3. @ Ergernis….Ik ben er geweest, heb gegeten en een rondje erdoor heen gelopen!
  nix maar dan ook nix was er verkeerd! Helemaal niet vergelijkbaar met een “nep-disney”. Heb nooit het gevoel gehad in disney te zijn, terwijl ik daar al diverse malen ben geweest!!
  Hun service is op mega hoog niveau vergeleken met de rest van dit eiland en hun eten is niet vergelijkbaar met met geen enkel restaurant hier!
  Ga eerst maar eens een kijkje nemen voordat je oordeelt, zou ik u aanraden…

  jaloezie staat U niet mooi….

 4. Ik woon er vlakbij! Ben al 2x wezen eten, super leuk. Vroeg me altijd af wat dat ‘aparte’ gebouw was en ben daarom gaan kijken. Mooi hoor! Zou, hoe ik mn best ook doe, niet kunnen bedenken hoe ik daar last van zou moeten hebben hoor haha

 5. Maar waar hebben de bewoners dan precies last van, ergernis? Staat er een DJ keiharde house te blazen of staan er auto’s op je stoep? Begrijp er totaal niets van! Misschien erger jij je een beetje teveel aan de hele wereld… Ik ben er nog niet geweest, maar aan de beelden te zien, is het erg mooi, educatief, eens wat anders en een enorme trekpleister voor toerisme. Eens wat anders dan Mambo Beach of een salsabandje!

  Ergenis, for your own sake.. Zoek een bezigheid, ik meen het.

 6. Wat jammer Meneer/Mevrouw Ergernis dat u hier een oordeel over geeft zonder het gezien te hebben. Degenen die het gezien hebben denken er beslist anders over. L’aldea is een prachtige aanvulling voor wat Curacao te bieden heeft aan lokalen en toeristen. Bij deze nodigen wij u uit om eens langs te komen voordat u ons negatief beoordeelt.
  Met vriendelijke groet,
  Marc Casseres namens L’aldea Tours.

 7. Wat een flauwekul weer, nnep Disney land en een totale overlast voor de buurt! Je zult er naast wonen!