• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Eva Hoeke, de hoofdredacteur van het Nederlandse tijdschrift Jackie, stapt per direct op. De afgelopen dagen was er commotie over de term ‘Niggabitch’ die gebruikt werd in een artikel. De zangeres Rihanna en vele anderen konden niet om deze term lachen.
Na overleg met uitgever Yves Gijrath heeft Hoeke besloten om in het belang van Jackie en alle betrokkenen haar functie aan het hoofd van de glossy neer te leggen. Dat meldden uitgeverij GMG en Hoeke vandaag in een gezamenlijke verklaring.

Geschokt
Nederland reageerde geschokt op deze woordkeuze, vooral via social media. Hoeke verklaarde al op Twitter dat de term bedoeld was als grap. De hoofdredacteur werd daarna naar eigen zeggen op allerlei manieren bedreigd. Ze bood in een volgende tweet aan om een rectificatie te plaatsen in het komende nummer van Jackie. Het mocht niet baten, want zelfs de zangeres Rihanna uitte vanmorgen kritiek op Jackie en op Hoeke in een tweet.

7 reacties op “Hoofdredacteur Jackie stapt op”

 1. zeg maar Zwarte Piet volgende keer.

 2. I think people need to stop being so sensitive! complexion issues much? srsly?!? slavery ended 300 years ago! and whats the difference when someone of color calls each other the “N” word and when a lighter colored person does? we are all equal aren’t we? It think its stupid srsly, get off your high horse and stop being so sensitive! colored people are very racist towards whites aswell and 6million Jews died in a holocaust and no one complains anymore! Its time to let go of the past and leave it there!

 3. hopi bon voor rihanna, wtf? in haar tweet is ze zo rascistisch als de pest
  “Dat is jouw bijdrage aan de wereld! Om onderscheid aan te moedigen en toekomstige leiders te misleiden om in het verleden te handelen. Je stopt twee woorden bij elkaar. Met alle respect, namens mijn ras, zijn dit mijn twee woorden voor jou: fuck you!””
  Iemand wordt aangevallen over het onderscheidt maken op ras en zij zegt dat namens haar ras?? #@%Er is maar een ras: het menselijk ras!!!
  maar ja wat verwacht je van een chick die zingt “I shot a man down..could have been somebody’s son” Of course he’s somebody’s son dombo! Iedereen is iemands kind!

 4. Lekker voor Eva want ze was Rihanna subtiel aan het afkraken in het artikel (with the dutch ”courage” as the british people call it)
  As they say: you play with fire, you get burned.
  Ga je steentjes gooien naar een reus, pffff dan vraag je om problemen

 5. Kijk Monk zo hoort het.. als je domme dingen zegt moet je conclusies trekken.. opstappen dus!!

 6. Nou dan mag ik hopen dat Rihanna ook wat zegt over al die rappers waarmee ze omgaat en die in hun liedjes het N woord wel 100 keer gebruiken

 7. een goede actie van Rihanna hopi bon….pet je af voor Eva ach ja zij kon niet anders….nu maar hopen dat er enkele ministers dit voorbeeld volgen en ook op stappen.