• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De koraalduivels, ofwel lionfishes, vormen een groot gevaar voor het kustleven rond Curaçao. De duiveltjes eten wel 200 lokale vissen per dag en hebben zelf geen natuurlijke vijand in deze streek. Restaurant Maxim’s en Curious2Dive hebben een creatieve oplossing bedacht voor het probleem: de Liondish.

Van pastechi tot lionfishkroketten en heerlijke sashimi. Kok Carl de Windt heeft zich zaterdag helemaal uitgeleefd met de vers gevangen vis. “Op deze manier proberen we een bijdrage te leveren aan de natuur en de lionfish te verminderen”, vertelt eigenaar van Curious2Dive en lionfishvanger Hans Pleij. “Door de lionfish af te maken, maar daarna te eten wordt het een gebruiksvriendelijke manier.”

Meer rangers
Pleij vangt regelmatig lionfishes die hij dan eventueel laat klaarmaken door chefkok de Windt. Ondanks het vangen, is de Lionfish nog lang niet uitgeroeid. “Op Bonaire zijn er ongeveer 120 mensen bevoegd om de Lionfish te doden, hier op Curaçao zijn dat er maar 70 terwijl Curaçao veel groter is. Er zijn lang niet genoeg harpoenen en rangers om hiermee aan het werk te gaan.”

Toeristen en lionfish
“Het is dus heel belangrijk dat we meer materiaal krijgen van de overheid om les te geven”, gaat Pleij verder. “We kunnen dit eventueel zelf betalen en toeristen inzetten om de lionfish te vangen en erbij te betrekken. Op die manier heb je dubbele winst: je vangt meer lionfishes en je biedt toeristen een bijzondere activiteit aan.”

2 reacties op “Van lionfish tot liondish”

 1. Ook de volgende restaurants maken culinaire hoogstandjes met de Lionfish:

  Fishalicious
  Seasons
  De kleine wereld
  en ook Iguana Cafe

  Enjoy!!!

 2. Een echte aanrader. Wat deze kok met die vissen doet: een culinair hoogstandje!