• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

MuziekCURAÇAO – Een nieuwe muziekschool op Curaçao gaat in januari 2012 van start. De muziekschool, KidsPlayMusic, wiltvooral lessen gaan geven in algemene muziekvorming voor kinderen van twee tot acht jaar. Naderhand willen ze ook beginnen met blokfluitles, verschillende workshops en kinderconcerten.

De muziekschool is een initiatief van de zangeres Saskia Rozier. Als moeder merkte ze dat activiteiten rond muziek voor kleine kinderen schaars zijn op Curaçao.

Lessen
Tijdens de lessen maken de kinderen kennis met verschillende kanten van muziek. Zingen, speelliedjes, bewegen op muziek, improvisatie en muzikale spelletjes komen aan bod. Ook komt er eens per maand een gastdocent die telkens een verschillend muziekinstrument laat horen, zien en de kinderen laat proberen. Tijdens deze lessen komen onder andere de klassieke gitaar, de electrische gitaar, de saxofoon en het drumstel aan bod.

Van Bach tot Bieber
“Ik denk dat je niet jong genoeg kan beginnen met het beleven van muziek” vertelt Rozier. “Ik zie aan mijn eigen kindjes van één en vier jaar oud hoe ze van muziek genieten. Of dit nou trommelen op een lege koffiebus is of meezingen met muziek op de radio.” Volgens Rozier maakt het niet uit of het Bach is of Justin Bieber, als de muziek maar wordt beleefd. Vandaar dat de slogan van KidsPlayMusic ‘Van Bach tot Bieber’ is.

Informatie
Het cursusjaar begint in januari 2012. De lessen vinden plaatjes op iedere zaterdagochtend bij kinderdagopvang Daffy Duck aan de Perseusweg. Op 7 januari is er ook een gratis proefles waar iedereen zich voor kan opgeven. De kosten zijn veertig gulden per kind per maand. Voor meer informatie kan je terecht op de website of kan je bellen naar het nummer 521-8505.

3 reacties op “Nieuwe muziekschool opent haar deuren”

 1. Geachte mijnheer mevrouw.
  Ik ben 63 jaar
  Ik lees op internet dat u sinds zeer kort een muziekschool heeft. Ik wens u veel succes. Ik woon in Nederland ..Maar..ben geboren in 1948 , en getogen op Curaçao tot 1966. Op dit moment ben ik tot 28 april 2012 op nos dshi baranca als overwinteraar. Ik heb een vraag; Hoe kom ik aan de teksten van Rudi Plaate. met name.. de tekst Atardi.. Er was destijds ook in de 50e jaren ( R.plaate ? ? ) ook een song over een persoon die afscheid nam om te gaan studeren in Nederland. Ik hoor graag van u hoe ik aan die papiamentu teksten kan komen.
  U kan mij mailen of (bellen tot 28 april as. . Telnr. cur. 5130477.)
  Bij voorbaat dank.
  Met vriendelijke groet Kees Simons

 2. TOP!!!! Heel veel succes met dit muzikale initiatief!

 3. Leuk initiatief!