CURAÇAO – Er is een nieuw concept voor de website, folders en de winkel van ‘Fundashon Tayer Soshal’. Vorige week was de onthulling van dit project van JCI IOBA Curaçao, dat als doel had het herstellen van de historische, culturele en artistieke waarde van deze stichting.

JCI IOBA Curaçao en de stichting hebben samen met minister Hensley Koeiman van Sociale Ontwikkeling Arbied & Welzijn de winkel heropend. De stichting biedt een werkplek aan mensen met lichamelijke en geestelijke beperkingen, om zo een vak te leren en te kunnen gaan werken.

Project
Het project was gesponsord door Prins Bernhard Cultuur Fonds Caribisch gebied en Giro Bank N.V. Het project bestond uit het creeëren van een dynamischer website, waar het complete aanbod van de stichting op staat. Er is ook aandacht geschonken aan het maken van een nieuwe folder, die aansluit op de informatie van de website.

Hulp
Een groep IT studenten van de UNA heeft meegeholpen aan dit project, als onderdeel van een sociaal aspect van hun studie traject. Hun bijdrage was om een handleiding en training van het gebruik van ‘social media’ te verzorgen aan het personeel van Tayer Soshal. De design van een nieuw logo, de website en de folders zijn gecreeërd door het lokale talent Leonid Antonia, in samenwerking met JCI IOBA Curaçao en de stichting.

Artistiek
De winkel van de stichting is gevestigd op het terrein van Landhuis Groot Santa Martha. Verschillende lokale artiesten hebben een bijdrage geleverd in de vorm van het doneren van een product voor de inrichting van deze winkel. Het idee hier achter is om de artistieke potentie van de lokale mensen te weergeven. Verschillende artiesten hebben hier aan mee gedaan, zoals Andre Nagtegaal, Ellen Spijkstra, Carole Aucept en Eugene Maduro.

www.versgeperst.com