• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De beste internationale songs met een Curacaos tintje. Het concept Curapop introduceert zichzelf langzaam op het eiland en mixt, draait en past nummers aan tot echte Curaçaose popsongs. De eerste popsingle Fresku van Turtuga is inmiddels uitgebracht.

De op Curaçao geboren Junior Tecla kwam, na de succesformatie ‘Tribute to Bob Marley, terug naar het eiland om zijn carrière verder te ontwikkelen. Onder de naam Turtuga bracht hij samen met zijn band de single Kuid’e Flor uit die meteen een daverend succes werd.

Concert
Met de nieuwe single Fresku introduceert Turtuga het nieuwe muzikale concept Curapop. De single kwam tot stand door een samenwerking van verschillende artiesten en bands: Junior Tecla, Tamara Nivillac, Givienca Clotida (Dreams), Raynor Lauffer (Dreams), Gigoloko, Castillo Blanco en Wietze Krikke. Op tweede kerstdag wordt er al een klein tipje van de Curapop-sluier opgelicht en presenteren Dreams en Turtuga gezamenlijk het Curapop Christmas Gala bij Pampus. Kaarten voor het gala kosten 30 gulden en een VIP-tafel 400 gulden.

Fresku by Turtuga by deschrijfkeizer

5 reacties op “Frisse Curapop verovert het eiland”

 1. huh? Wimpiri.. jij bent degene die het woord origineel liet vallen! Yvonne reageert daar negatief op, ik probeer jou uitspraak te beamen en te onderbouwen, en nu zeg je heel iets anders. Zal dan wel sarcasme geweest zijn.. maar goed.

  Maar moet alles een negatieve lading krijgen? Aan iets leuks wordt er een negatieve lading aan gekoppeld.. niet alleen met dit, maar alle ook goede nieuws wat wordt gepubliceerd! Volgens mij vloeit elk muzieksoort uit een ander..Zo zijn salsa, merengue, Reggae, Rock & Roll, Jazz etc. ook een mix van verschillende muzieksoorten, -styles. Als je het zo zwart op wit bekijkt blijft er niks origineels meer over op deze wereld!

  Ik vind het iig lekker leuk en fris klinken en deze mix van deze muzieksoorten, gespeeld op deze manier heb ik iig nog nergens anders gehoord!

 2. Ja op die manier is al vlug iets “origineel” je jat wat hier, leent wat daar en rotzooit er wat mee en voilà.

 3. Het is voor Curacao een origineel concept aangezien Curapop nergens andes bestaat. Het klinkt wel erg lekker! Ook leuk dat er Funk en disco invloeden zijn gebruikt. Een beetje Merengue, Disco, Funk mix.. keep up the good job!

 4. Leuk idee maar het blijft gejat dus zo origineel is het niet!!

 5. Onze ex-minister van cultura zal zich wel op z’n stoel omdraaien. Zelfs de muziek wordt nu gejat van elders, een woordje Papiaments er doorheen roeren en we hebben Curapop, een origineel concept.