• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De welbekende Millenium films, een musical over vertrekken naar het buitenland, en een vrouw die haar terroriserende man verlaat. Het theater Luna Blou staat deze week bol van de indrukwekkende voorstellingen en film vertoningen.

Musical BRIA is het eerste samenwerkingsproject tussen jongeren, theaterwerkplaats La Tentashon en jeugdtheaterschool Drazans. BRIA, wat stralen betekent, heeft de ondertitel ‘bai bin bèk’ (ga, maar kom terug!). Hiermee wil de musical de dagelijkse maatschappelijke onderwerpen aansnijden van met name jongeren op Curaçao.

Onvoorspelbaar
Een groot deel van de Curaçaose jongeren vertrekt via de bursalen naar het buitenland om daar hun dromen waar te maken. Maar een groot deel van deze groep komt door deze ervaring erachter dat het leven onvoorspelbaar is vol interessante wendingen en verrassingen, net als de musical zelf. Vrijdag begint de voorstelling om 19:30 uur. Zaterdag ben je op dezelfde tijd welkom. Beide voorstellingen vinden plaats in La Tentashon en kaartjes kosten vijftien gulden.

Millennium
De drie literaire thrillers van Stieg Larsson, de Millennium reeks, zijn een groot internationaal succes. De drie boeken zijn verfilmd en worden nu vertoond in Luna Blou. Ze zijn Zweeds gesproken en Nederlands ondertitelt. Kaartjes voor elke film kosten 13,50 gulden. Er is ook een mogelijkheid om een passe-partout te kopen voor dertig gulden. Hierbij krijg je kaartjes voor alle drie de films.

Mannen die vrouwen haten
Journalist Mikael Blomkvist wordt benaderd door oud-zakenman Henrik. Veertig jaar geleden is de zestienjarige Harriet op mysterieuze wijze verdwenen, en waarschijnlijk vermoord. Henkrik wilt dat Mikael zich op deze zaak stort, ook al is hij nooit opgelost en inmiddels verjaard. Mikael stuit samen met Lisbeth Salander tijdens zijn zoektocht op een zeer duister en bloedig familiegeheim. Op maandag 19 december en dinsdag 27 december kan je deze film bekijken in Teatro Luna Blou om 19.00 uur.

De vrouw die met vuur speelde
Er worden drie moorden op een avond gepleegd, en de slachttoffers zijn twee journalisten die werkten aan een publicatie over mensensmokkel, en de voogd van Lisbeth Salander. Op het moordwapen worden haar vingerafdrukken gevonden. Journalist Mikael Blomkvist besluit haar te helpen. Deze film zal op dinsdag 20 december en donderdag 29 december vertoond worden in Teatro Luna Blou om 19.00 uur.

Gerechtigheid
Nadat Lisbeth Salander een levensbedreigende aanslag heeft overleefd, belandt ze in kritieke toestand in het ziekenhuis. Ze wordt gezocht voor moord en door de media is ze neergezet als psychopaat en moordenaar. Mikael Blomkvist is overtuigd van haar schuld en ontdekt een relatie tussen de vrouwenhandel, het verleden van Salander en de Zweedse veiligheidsdienst. Deze film is te zien op donderdag 22 december en vrijdag 30 december om 19.oo uur in Teatro Luna Blou.

Sterke vrouw
Deze indrukwekkende voorstelling gaat over een vrouw die geterroriseerd wordt door haar man. Haar man verbiedt haar om te werken, terwijl ze dit heel graag wilt. Ze doet stiekem mee met een talentenjacht, wordt ontdekt en wil haar leven veranderen. Op een avond komt haar man dronken thuis, en voor zijn vrouw is dit de druppel. Ze verlaat hem, en op dat moment realiseert de man dat hij zijn vrouw niet kan missen. Te laat, ze is weg! De voorstelling ‘Triunfo di un muhe’ is zondag om 20.00 uur te zien in Teatro Luna Blou. Entree is 25,00 gulden.

Oma is jarig
De verjaardag van oma komt er aan en broer, zus en schoonzus organiseren een groot feest voor haar. Oma woont in een verzorgingshuis maar komt speciaal voor haar verjaardag thuis. Broer weet dat mai (oma) niet van al teveel poespas houdt maar de zussen willen er toch een groot feest van maken. Broer wordt dan ook bij elk protest afgewimpeld.

Oma?
De band en gasten arriveren, de telefoon rinkelt constant maar de zussen hebben geen tijd om op te nemen. De zussen willen alles tot in de puntjes regelen en broer wordt de dupe hiervan en wordt van hot naar her gestuurd om dingen te kopen en klaar te zetten. Een vriendin wordt gevraagd om oma op te halen. Het feest is in volle gang maar waar blijft oma…? Vandaag en morgen kun je in de voorstelling ‘Ata! A lubida riba Mai’ zien of oma wel op het feest aankomt in Theater Luna Blou om 20.00 uur. Kaartjes voor de voorstelling kosten 27,50 gulden.

www.versgeperst.com