• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Na wikken en wegen, is de carnavalsroute nog steeds geen feit. Volgens Minister Lionel Jansen (Cultuur) zal de route in 2012 mogelijk via de Breedestraat naar het Brionplein lopen met als eindpunt de rotonde in Otrobanda. Ook pleit de minister voor een vrije middag en worden regels voor kinderen verscherpt.

De toenmalige minister van Cultuur Rene Rosalia stak dit jaar stak ook zijn handen uit de mouwen voor een vrije middag voorafgaand aan de Parade di Despedida. Uiteindelijk gaven enkele bedrijven hun personeel dinsdagmiddag vrij. Door vroeg te beginnen met de voorbereidingen, hoopt Jansen dit jaar een officiële vrije middag in te lassen voor iedereen.

Verbod voor kinderen
Minister Jansen hamerde gisteren tijdens een persconferentie op de veiligheid van kinderen. In 2013 wil hij beginnen met het invoeren van een verbod voor kinderen jonger dan acht jaar om mee te lopen met de parades. “In 2012 zal het voor problemen zorgen om dit verbod in te voeren, maar in 2013 gaat het wel gelden.” Ook mogen kinderen die mee paraderen niet op een trailer worden gezet omdat dit te gevaarlijk is, ze mogen alleen op praalwagens. Kinderen die muziek spelen mogen wel mee op de trailer.

1 reactie op “Een andere weg voor Karnaval”

  1. hmmm dus maandags werken en dinsdagmiddag vrij
    slechte ruil. oh ik zie het verkeerd maandagvrij, dinsdagmiddagvrij en dinsdagochtend komen we allemaal netjes op ons werk . Totdat er een minister het wel leuk vind om dinsdagochtend ook vrij te geven in het kader van stemmen winnen. Dit allemaal over de rug van de ondernemer die in 1 keer 200 % loon moet betalen.