• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Mon Art Gallary sluit de feestmaand december af met de sieraden expositie Bejeweld waaraan elf ontwerpers en kunstenaars meedoen. De fototentoonstelling van Nikita Noordstar en een overzicht van schilderijen en sculpturen van een tiental Curaçaose kunstenaars vullen de feestmaand aan.


Uiteenlopende voorkeuren voor materialen en thema’s hebben een gevarieerde collectie sieraden gevormd in een grote hoeveelheid stijlen. Evelien Sipkes, Margo Nelissen en Tiara Nataf volgen de natuur als voornaamste inspiratiebrond. Sipkes legt de nadruk op de structuren in de natuur terwijl Nelissen de nadruk legt op koralen. In de sieraden van Nataf zijn de verschillende kleuren van de natuur terug te zien.

Materialen
Edelsmid Margo Nelissen legt daarnaast ook de nadruk op materialen. Ook Elana Puntin, Ans Mezas en Egberdien van Rossum doen dit. Puntin maakt sieraden van gepolijst bot en Mezas haar sieraden worden vervaardigd van het transparante materiaal perspex. Van Rossum typeert haar werk met een combinatie van afval als lipjes van aluminium blikjes met klei en kristal.

Cultuur en geschiedenis
Naast materialen spelen ook verschillende culturen een belangrijke rol in de sieraden van Nicoline Uurbanus en Lara Schweighofer. Het werk van Uurbanus wordt sterk beïnvloed door landen waar zij heeft gewoond, van Nederland naar Japan om vervolgens te eindigen in Brazilië. Terwijl Schweighofer zich, naast geografie en etniciteit, laat inspireren door geschiedenis.

Eenvoud en luxe
Voor Janet Brink en Rebecca Paz Valez is het de uitdaging om een evenwicht te vinden tussen eenvoud en luxe. Paz Valez lanceerde in 2009 haar sieradenlijn BECK, waarin de casual elegance van het leven in het Caribisch gebied wordt weerspiegeld. Brink combineert in haar sieradenlijn JB zilver met parels, een combinatie die tevens haar voornaamste inspiratiebron is. De tijdloze sieraden worden door Brink ontworpen en onder primitieve omstandigheden gemaakt op Bali.

Foto expositie
Tijdens de Bejeweled expositie worden ook de foto’s van Nikita Noordstar getoond. De fotocollectie is opgedragen aan haar overleden moeder. Daarnaast worden ter aanvulling ook werken geëxposeerd van onder andere Alfonso de Windt, Ailsa Anastasia, Heleen Cornet, Astrid Kwanten Dushi Photos en Militza Scoop. De exposities zijn te bezichten in Mon Art Gallery van maandag tot en met zaterdag van 09.00 tot 19.00 uur. Meer informatie over de kunstenaars, ontwerpers en exposities is de vinden op de website van de galerie.

www.versgeperst.com