• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De groep Haïtianen die de afgelopen weken bij Sentro Orto-Fisiko Korsou onder behandeling is geweest en op initiatief van de Rotaryclub Willemstad een prothese heeft gekregen,komen dinsdag bijeen op Marinebasis Parera. Ze zijn allen slachtoffers van de vernietigende aardbeving die hun land trof in januari 2010.

De Commandant der Zeemacht in het Caribisch gebied nodigt de groep uit op Marinebasis Parera. Zij worden dinsdag ontvangen aan boord van de Pelikaan, het vaste ondersteuningsvaartuig van de Koninklijke Marine. Een bijzonder moment, want ditzelfde schip heeft een belangrijke rol gespeeld in de noodhulpoperatie van Defensie voor Haïti na de aardbeving.

Hulp
Gedurende elf dagen zetten militairen uit Curaçao en Aruba zich in voor het Caribische land. Hr.Ms. Pelikaan was zelfs het eerste marineschip dat lukte om in de beschadigde haven van Port-Au-Prince aan te meren. De aan boord meegenomen hulpgoederen, waaronder duizend shelterboxen, werden door de mariniers onder diverse locaties verspreid.

Slachtoffers
Bijna twee jaar na dato, op dinsdag 13 december 2011 aan boord van de Pelikaan, wordt de cirkel rond gemaakt. Dan ontmoeten de slachtoffers van de aardbeving de militairen die hun beschadigd land zoveel als mogelijk hulp hebben geboden. Het bezoek duurt van 15.00 tot 17.00 uur. Vanaf 15.00 uur worden de gasten ontvangen op Hr.Ms. Pelikaan en zal er een presentatie worden gehouden.

Geldbedrag
Er wordt ook een geldbedrag aan hen overhandigd, dat is ingezameld onder het personeel van Defensie op Curacao. Daarna wordt de groep aan boor rondgeleid. Dit alles gebeurt in het bijzijn van de vice consul van Haïti, de Rotary Club Willemstad en de Plaatsvervangend Commandant der Zeemacht in het Caribisch gebied.

www.versgeperst.com