• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Ruim 250 mensen verzamelden zich zaterdagavond bij Kura Hulanda om getuige te zijn van het eerste TEDx evenement in Curaçao. Van operazang tot bankbonussen tot Green Town. De dertien sprekers vulden de zaal met ideeën, inspiratie en innovatie.

De avond werd geopend door Jerry Butler die speciaal voor TEDx Curaçao over was komen vliegen vanuit de Bahama’s. Butler verraste het publiek met zijn visie op alternatieve energie in de Caribbean. Na hem was de beurt aan Herman van Bergen. Deze kunstenaar is verantwoordelijk voor de Cathedral of Thorns.

Sessie 1
Thomas de Windt nam als derde spreker plaats op het podium om te vertellen over ‘A Dolphin’s fin’. Deze dokter kreeg het voor elkaar een gewonde dolfijn te helpen door een namaakvin te produceren. Hierna vertelde student Michel Greijmans over zijn visie over het verbeteren van communicatiemethoden. Sandra Hay sloot de eerste sessie fris af met een verhaal over Fundashon Biba Miho.

Sessie 2
De tweede sessie werd geopend door Joost Nauto. Deze optimist kreeg het, ondanks zijn lichamelijke beperking, voor elkaar een succesvol leven en bedrijf op te richten. Hierna nam de jongste spreker van de avond het roer over. De 18-jarige Radulphus student Johnny Nobrega gaf een krachtige presentatie over aanraking. Kilian Wawoe volgde hem op met een verhaal over banken en het wel of niet werken van bonussen. Schrijfster en spreker Esther Jacobs sloot deze sessie door te vertellen over haar project Coins for Care.

Sessie 3
Sessie 3 werd gevuld door vier sprekers. Tania Kross begon de sessie en verraste iedereen met haar krachtige operastem. Anthony de Lima nam hierna het roer over en vertelde over IT en het fenomeen ‘clouding’ dat de laatste tijd de kop opsteekt. Hierna was de beurt aan Andres Casmiri om het publiek te overtuigen van Green Town, de ‘groene’ stad die op het Isla terrein zou moeten komen. Michiel Lensink sloot de inspirerende avond af met zijn oplossing voor het filteren van water.

 

Foto’s door TEDx Curaçao

2 reacties op “Ideeën en innovatie tijdens TEDx”

 1. Ik heb genoten! Het was een geweldig inspirerende avond! En dan te bedenken dat de meeste sprekers van antilliaanse komaf zijn. Zo bewijst de TED organisatie dat er degelijk mensen zijn die wel degelijk wat te vertellen hebben.

  De charme zat in het feit dat niet iedereen een doorgewinterde en (af)gelikte presentator was. Het was menselijk, het was op niveau en het was toegangkelijk! De organisatie heeft een goede job gedaan. Ik hoop dat ook dit (TEDXCuracao event) de ogen zal openen van de mensen op het eiland, en niet laten leiden door minachtende figuren. Daar hebben wij er genoeg van.

  TEDxCuracao was zeer geslaagd voor ons. Ik heb met mijn partner genoten. We hebben ook nog kunnen luisteren naar Ephraim J !! Een super artiest die op de vooravond internationale doorbraak staat. Voor ons was het belangrijk dat goed georganiseerd was, goede ideeen, heerlijke sfeer en vooral mensen tegenkomen die dezelfde vooruitgang op het eiland willen boeken.

  TEDxCuracao: two thumbs up!!

 2. Het vertellen over projecten, hoe fascinerend ze ook kunnen zijn, zet niet aan tot het inspireren van mensen, zo heb ik uit eigen hand mogen ervaren.

  Los van een matige organisatie (ik betaal niet de hoofdprijs voor een kaartje om vervolgens achterin een zaal weggemoffeld te worden, ook niet om in een andere zaal naar een beamer te kijken) vielen de presentaties mij behoorlijk tegen.

  Na de eerste presentatie was ik direct enthousiast en voelde mij oprecht geinspireerd. Iedere presentatie daar na zette mij alleen maar aan tot het bestellen van wat drinken zodat ik de benen kon strekken (na al dat staan).

  Met alle respect voor de mensen die op het podium stonden; het niveau van TEDx viel behoorlijk tegen. Het had al veel beter gekund als presentaties voorbereid waren en men waar nodig hun Engels wat had geoefend.