• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

curacoase operazangeresCURAÇAO – In 2013 wordt wereldwijd herdacht dat de laatste slaven op aarde in 1863 op Curaçao werden vrijgelaten. In dat jaar zal ook de opera ‘Katibu di Shon’ in première gaan. De Curaçaose operazangeres Tania Kross zoekt mensen die mee willen doen aan deze allereerste Papiamentstalige opera.

De opera Katibu di Shon (Slaaf en Meester) is een fictief verhaal gebaseerd op de historische slavenopstand van 17 augustus 1795 op Curaçao. Het verhaal gaat over de slaveneigenaar Wilmu en de slaaf Luis die samen als broers opgroeien op een plantage.

Slavernij en vriendschap
Tijdens de slavenopstand drijven Wilmu en Luis uiteen. Luis wordt gevangen genomen en ten dood veroordeeld. Wilmu besluit dan toch Luis in de dodencel op te zoeken om afscheid van hem te nemen. In dit verhaal komen veel mooie onderwerpen aan bod, zoals vriendschap, slavernij en liefde.

Auditie
Kross heeft aan vele operaproducties meegewerkt en vertegenwoordigde het Koninkrijk der Nederlanden tijdens de BBC Singer of the World Competition in Cardiff. Haar cd ‘Corazon’ met klassieke muziek uit de Antillen en Latijns-Amerika is onderscheiden met een Edison. De operazangeres zoekt mensen die mee willen doen aan deze Papiamentstalige opera. Tot en met donderdag heb je de kans om auditie te doen tussen 17:00 en 19:00 uur, in het Cultureel Centrum in Emmastad. Inschrijven voor de auditie kan via de website of bij de ORCO Bank.

www.versgeperst.com