• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – In het nieuwe kinderboek ‘Rikesa di Yobida’ staat de schoonheid van de natuur tijdens de regentijd centraal. In dit boekje komen verschillende soorten planten en dieren die op het eiland voorkomen aan bod. Het boek is in drie talen geschreven, namelijk Papiaments, Nederlands en Engels.

De vele regenval in 2010, veroorzaakt door de storm Tomás en de gevolgen daarvan op Curaçao, zal iedereen zich nog kunnen herinneren. De regen bracht overlast voor veel mensen, maar zorgde ook voor een transformatie in de natuur van het eiland.

Flora en fauna
In het boek komen verschillende bloemen, vogels, herten, zoetwaterfauna en insecten aan bod. Het is geschreven en gefotografeerd door Carel de Haseth, Gerard van Buurt en Leon Pors. “In Rikesa di Yobida wordt een blik geworpen op de mooie transformatie in de natuur, veroorzaakt door regenval. Dit boekje is bestemd voor de jeugd in de hoop dat ze onze natuur beter leren kennen”, aldus de auteurs van het boek.

Schoolboek
Het boek is uitgegeven door Fundashon Bon Intenson en is ontworpen door Michelle da Costa Gomez. Binnenkort zal het boek ook gratis verspreid worden onder de hoogste klassen van het basisonderwijs, zodat het in de klas gebruikt kan worden. Het eerste exemplaar van Rikesa di Yobida werd vandaag overhandigd aan de gouverneur Frits Goedgedrag. Binnenkort is het boek ook verkrijgbaar in de boekhandel.

www.versgeperst.com