• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO- Antilliaanse, Surinaamse, Ghanese en Marokkaanse vaders hebben in sociaal centrum Nos Por in Amsterdam Zuidoost een certificaat ontvangen. De vaders hebben deelgenomen aan een cursus waarbij het doel was, mannen bewust te maken van hun rol als vader en bijbehorende rechten en plichten.

Het project is georganiseerd door Stichting Streetcornerwork Amsterdam in samenwerking met Nos Por, Stichting Sabana en Stichting Profor. Gevolmachtigde minister van Curaçao Sheldry Osepa en minister Hensley Koeiman van Sociale Ontwikkeling , Arbeid en Welzijn die aanwezig was in verband met zijn werkbezoek aan Nederland, spraken de vaders toe.

Thema vaderschap
Tijdens de cursus werd steeds een ander thema behandeld waarbij het vaderschap centraal staat. De cursisten werktten aan het definiëren van hun vaderschap, benoemden hun kwaliteiten maar ontdekten ook hun gebreken. Zo kwamen onder andere machogedrag, agressiviteit en huiselijk geweld aan de orde. Maar ook de omgang met vrouwen, seksualiteit, opvoeden en communiceren. Jeugdpsychiater Glenn Helberg gaf de vaders advies tijdens de bijeenkomsten.

7 reacties op “Bewuster van vaderrol”

 1. @Me,

  Bedankt voor je reactie, de kinderen worden helaas altijd de dupe inderdaad.

  Niemand is perfect (op Ferd Jansen na), maar ik vind het zeer positief dat de mensen die zich opgeven voor dit zich kwetsbaar durven op te stellen. Hopelijk scheelt dit weer een babylijkje en/ of veel verdriet bij een kind en in dit geval ook bij de moeder.

 2. goede reactie van kasuari..

 3. @kasuari: Ik zeg helemaal niet dat ik “ZO GOED BEN”. En zo’n cursus zal wel nodig zijn blijkbaar. Ik zeg alleen dat ik het triest vind dat het nodig is. Triest voor de kinderen die door hun ouders zonder besef op de wereld zijn gezet.
  Overigens denk ik dat de mannen/vaders die aan zo’n cursus deelnemen helemaal de cursus niet nodig hebben. immers zij willen het beste voor hun kind en zullen dat, met vallen en opstaan, dan ook bereiken.
  Daarbij, mannen die hun kind doden, zijn voor de buitenwereld vaak de perfecte vader/echtgenoot/buurman, die weten heel goed de schijn op te houden, waardoor ze zich nooit voor zo’n cursus hoeven aan te melden.

 4. @Me,

  Het is juist knap dat deze mannen zich realiseren dat zij blijkbaar tekort komen. Er zijn genoeg mannen/ vrouwen die dat besef niet eens hebben. Hoevaak hoor je dat er een kind is doodgeslagen, door verstikking om het leven is gebracht, babytjes in een doos worden gelegd etc etc…

  Niet iedereen is zo goed als jij Me..

 5. Erg toch dat volwassen mannen (vaders notabene) een cursus moeten doen om te weten wat hun verantwoordelijkheden zijn ten op zichte van hun bloedeigen kind en de vrouw die ze hebben bezwangerd. Triest dat het nodig is. Ze zijn toch niet zwakbegaafd of geestelijk gehandicapt?

 6. Wiels fore presidente republika curazao

 7. Mocht hij hier wel naartoe van Wiels???? :-))