04-12-2011 13:01 | LIFESTYLE | Leoni Leidel-Schenk
CURAÇAO – De op Curaçao geboren journalist en militair Wensly Francisco is voor de documentaire ‘Zonen zonder vaders’ opzoek gegaan naar zijn eigen vader op Curaçao. Francisco verloor het contact met zijn vader op zevenjarig leeftijd, toen hij met zijn moeder naar Nederland vertrok.
De eerste aflevering van de vierdelige serie van NTR laat de zoektocht van de 31-jarige Francisco zien, die naar eigen zeggen zijn vader zijn hele leven heeft gemist. De drang om zijn vader te leren kennen werd nog sterker na de geboorte van zijn dochter.
Bekijk de documentaire van de reis van Wensly naar Curaçao en de ontmoeting met zijn vader:
Bron: NTR
Ik ben ook vader van twee geweldige zonen van 7 en 9 jaar . De mama van de jongens heeft onverwacht en zonder toestemming de jongens 5 jaar geleden,,meegenomen,, naar de andere kant van de Aarde .
Als de jongens hun papa willen ontmoeten zal ik er zijn voor hen .
@Ralph, ik denk dat ze bedoelen kinderen die hun vader niet kennen als vader omdat hij er nooit is. Lijkt me duidelijk dat op een klein eiland men wel weet wie de biologische vader is.
Ik heb de documentaire van de heer Wensley Francisco gezien, op zich zelf heeft hij zijn best gedaan, hij heeft wel vergeten contact op te nemen met de Curacaosche bevolkings Register om de juiste percentage op te vragen van kinderen die hun vader niet kennen, ik hoor van percentages van meer dan 60%, dat is onmogelijk, ik heb een halve eeuw op Curacao gewoond, en de meeste van mijn leeftijd kennen hun vader.
Look before you leap.
Madeline, met uw laatste opmerking slaat u de spijker op zijn kop. Het probleem zou inderdaad grotendeels opgelost zijn als vrouwen eens wat selectiever zouden worden bij hun partnerkeuze. Daarbij zouden ze zich allereerst moetenr realiseren dat de mate van geschikhteid van een man als partner omgekeerd evenredig is met het percentage van zijn lichaam dat bedekt is door tatoeages, oorbellen, piercings en ander goud.
Dit spreekt eigenlijk vanzelf, maar het gaat zo vaak fout dat het onderwijs hier eens aandacht aan zou moeten geven.
@ Totekki De vader heeft niets gedaan om hem te zoeken en toen hij er achter kwam, dat hij echt in een docu zat, heeft hij de halfzus gezegd, dat hij niets (meer) met hem te maken wil hebben. Ik neem aan, dat de uitzending op Curacao al dan niet via een Nederlandse zender geen schok zal hebben opgeleverd.
Ik vond het ronduit schandalig hoe deze ‘vader’ zich gedroeg.Heel erg onverschillig terwijl die jongen zoveel moeite heeft gedaan om contact met hem te krijgen.
Ik heb me altijd afgevraagd wat er in deze soort mannen omgaat, wel kinderen maken en de verantwoording ontlopen.
Na het zien van deze documentaire ben ik tot de conclusie gekomen dat , aan dit maatschappelijke probleem niks veranderd kan worden.
Vrouwen moeten alerter worden en niet zomaar kinderen krijgen met dit soort figuren,want uiteindelijk worden de kinderen de dupe hiervan.
Wellicht kan voor het begin van de documentaire even uitgelegd worden wat het woord ‘vader’ betekent, want de meeste Curacaose kinderen hebben nog nooit een vader gezien.
En was z’n vader ook blij om hem te zien ? Ja ? wat heeft hij de afgelopen jaren gedaan om zijn zoon te vinden ?
Of was die vader alleen maar blij omdat er wellicht wat te halen valt ?
tiki tristu, pero… hopi bunita tambe!!!