• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De kinderen van het uitgezonden Defensiepersoneel in de West hadden gisteren een groot Sinterklaasfeest. Een speciale ‘Marine’ goedheiligman en zijn Pieten kwamen gister aan op Marinebasis Parera op het marineschip Hr. Ms. Pelikaan.

De stoomboot werd deze keer vervangen door het vaste ondersteuningsvaartuig van de Koninklijke Marine. De honderdvijftig aanwezige kinderen maakte het niks uit, zij zwaaiden en zongen er fanatiek op los. Na de aankomst bij de steiger verplaatste het feest zich naar de sporthal waar de cadeautjes werden uitgereikt.

Verrassing
Na afloop van het Sinterklaasfeest vertrok het vrolijke gezelschap naar de wijk Emmastad. Hier werden de kinderen van de gehandicaptenzorg AGZ verrast door Sinterklaas en zijn Pieten. Naast cadeautjes en lekkernijen kreeg de leiding ook nog een verassing: namelijk een cheque ter waarde van 1250 gulden.

10 reacties op “Een ‘Marine’ Sinterklaas”

 1. Kasuari,

  Ik weet niet hoelang je al op deze aardkloot rond loopt m,n beste.!!
  Maar als je lang genoeg op Curacao hebt doorgebracht en je zintuigen nog voldoende werken en deze goed de kost had gegeven,was dit gegeven een vaststaand feit voor je geweest.
  Nu echter blijkt dat het kwartje niet bij je is gevallen, moet ik dit helaas wijten aan een beperkte dosis intelect of een jammerlijke vorm van ernstige kortzinnigheid,zodat nadere uitleg door mij over deze kwestie, meer dan verspilde energie is.!!

 2. @Jan,

  Leg uit… Aanwezigheid Marine en Welvaart op Curacao??

 3. Jeroen, prima verwoord !!!

  Die zwarte Piet kunnen ze in hun zak steken!!!!

  Sterker nog, ik durf te stellen als defensie weg zou gaan van Curacao ,is dat het einde van de welvaart van het eiland !!
  Misschien is het een idee, om Parera en Suffisant te sluiten en op Bonaire een nieuwe Marinebasis te bouwen!!
  Moet je eens kijken hoe snel Bonaire dan tot een van de welvarendste eilanden van het Caribisch gebied gaat behoren!!
  Alleen al bij de gedachten ervan, begint Curacao te rillen en hem te knijpen als een oude dief in de nacht .!!
  Wellicht een leuk voorstel aan het adres van Wilders en zijn PVV

 4. Jeroen, of u werkt voor het reclamebureau van defensie of voor defensie zelf, vermoed ik.

 5. @ Ferd en Jochem: Blijkbaar geen enkel idee van wat Defensie hier allemaal doet. Defensie is er niet om Atrako’s tegen te gaan, daaraan zouden de politie en de regering van Curacao iets moeten doen, maar ja…
  Wat betreft verkwisting van belastinggeld vind ik een Sinterklaasfeestje niets voorstellen en zeer nuttig. Kijken we liever naar allerhande “jobs for the boys” van regeringsleden en de vriendjes van die politici. Laten we eerlijk zijn, de extreem hoge mate van corruptie en vriendjespolitiek kost dit eiland een belachelijke hoeveelheid geld en levert echt niets op. En dan hebben we het nog niet over het slechte bedrijfsmatige werken en de productiviteit van bijvoorbeeld de overheid van Curacao.

  Dus eerst dat maar eens aanpakken en niet zo negatief over een geweldige instelling als Defensie.

  Als mensen zich ergeren aan Defensie dan komt dat hoogstwaarschijnlijk omdat ze geen enkel idee hebben wat Defensie hier allemaal doet. En het vrijwilligerswerk is iets waar men maar wat blij mee moet zijn, waarschijnlijk is dat iets waar u zelf nooit voor te porren zult zijn beste Ferd.

 6. Liesbeth, als ik jouw schrijfsel lees kan ik me niet aan de indruk onttrekken dat u net uit uw ei bent gekomen. Want leg mij eens uit waar dat goede werk van defensie uit bestaat? Werkt u of uw ega toevallig voor defensie?

  Realiteit is dat het personeel van defensie voornamelijk op Mambo ligt en daar alleen vanaf komt om af en toe eens een schuurtje te scjhilderen van een buurthuis, waarvoor vooraf de fotografen val alle kranten zorgvuldig geinformeerd worden.

  En terwijl de mannen en vrouwen van defensie met de oordopjes van hun MP3 spelers in op Mambo liggen worden elders de ene na de andere atrakp gepleegd.

  Vind u het dan gek, Liesbeth, dat mensen zich een beetje ergeren aan dit soort Sinterklaasfeestjes bij defensie? Want bij defensie is het 360 dagen per jaar Sinterklaas.

 7. Ppffff wat een gezeik reacties zeg pfffff

 8. Jammer dat je hier zo negatief op reageert Jochem, er zal inderdaad een activiteitenfonds zijn waar zo iets uit betaald wordt,en de cadeautjes worden door de ouders verzorgd. Volgens mij verricht defensie heel veel goed werk op Curaçao en houdt zich ook bezig met ondersteuning van allerlei projecten/goede doelen. Wat is er dan mis mee om de gezinnen die hier zijn ook af en toe te vermaken.

 9. Zou me kunnen voorstellen dat er een soort entertainment budget is en dat de eventuele kosten daaruit betaald gaan worden. Wat echter veel belangrijker is is dat ik op de foto’s heel veel donkere kindjes met blijde gezichtjes zie. De stupide/provocerende anti Zwarte Pieten aktie is in de eigen landen dus nog niet doorgedrongen. Als die Surinaamse en Curaçaoese anti Zwarte Pieten aktie voerders nu eerst eens in hun thuislanden zorgen dat het Sinterklaasfeest afgeschaft wordt, zijn we alweer decennia verder en tegen die tijd weet niemand meer waarover het eigenlijk ging. Zijzelf ook niet.

 10. Denk dat de ouders zelf de cadeautjes kopen, was altijd bij defensie. Dus geen belastinggeld