• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Voor de onderwijswereld op Curaçao is het vandaag een dag van reflectie. Het is namelijk voor de 29ste keer de Dag van het Onderwijs. Fundashon Material pa Skol wil dit jaar aandacht vragen voor de geschiedenis van het onderwijs. Daarom benadrukt de stichting het belang van een onderwijsmusuem.

Op 1 december 1982 was de eerste dag van reflectie voor de onderwijssector. Dit was een idee van de gezaghebber van het eilandsgebied Curaçao Ronald Casseres. Vanaf toen wordt op deze datum aandacht gevestigd op één of meer aspecten van ons onderwijs. Dit jaar is, net als vorig jaar, een commissie belast met de viering en zal de aandacht worden gevestigd op de geschiedenis van het onderwijs op Curaçao.

Museum
In het kader hiervan wil de commissie een museum voor onderwijs van Curaçao verwezenlijken, om meer duurzaam en blijvend aandacht te geven aan onderwijs in ons land. “Onderwijs is een sector van vitaal belang voor elk individu en nog meer voor de ontwikkeling van een gemeenschap, zoals die van ons in zijn totaliteit”, aldus de stichting.

Donatie
In verband met Dag van het Onderwijs, geeft Banco di Caribe een donatie aan Kolegio Pierre Lauffer. Deze donatie is bestemd voor de afronding van de bouwwerkzaamheden die plaatsvinden en om de school een ‘facelift’ te geven.

1 reactie op “Dag van het Onderwijs”

  1. Realiseren wij ons dat als Curaçao zelfstandig wordt zij zelf moet opdraaien voor de kosten van de h o en acdemische studies die de Curaçaose student nu nog op kosten van Nederland in Nederland mogen en kunnen doen? Op Curaçao is er geen hoger onderwijs, op een vage UNA, na. Omgerekend is euro s hebben we hetvan over opleidingen voor ca 800 studenten per jaar. Deze volgen gratis onderwijs aan Nederlandse scholen en krijgen een studiebeurs om van te levern: 40.000 000.

    Wie gaat deze kosten opvangen.