• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Jongeren die naar het buitenland vertrekken met de Bursalen. In de musical Bria word dit en andere interessante onderwerpen aangesneden op een amusante manier. Ook heb je nu de kans om hip hop workshops bij te wonen van niemand anders dan Remses Rafaela.


De boot van Sinterklaas is los en de Goedheiligman is nergens te bekennen. De pieten weten niet waar hij is, wie de boot heeft losgemaakt en waar zijn grote boek is gebleven. Wat moeten ze doen en waar is Sinterklaas? Een spannend verhaal over Remy, chaos op de stoomboot en het verdwenen boek van Sinterklaas. De Sinterklaasvoorstelling is aanstaande zondag  om 16.00 uur te zien bij Luna Blou. Kaartjes kosten 10 gulden en zijn te koop bij Teatro Luna Blou, Bruna, Albert Heijn en Drazans.

Sanger di mi Sanger su Sanger
Het leven van Steven en Marvin draait voornamelijk om sex, drugs en rock ’n roll tot zij op een dag ‘iets’ doen waardoor de situatie veranderd. Marvin neemt afstand van Steven, maar zijn zus Lina wordt juist dan verliefd op hem. Marvin doet alles wat hij kan om te voorkomen dat Lina haar verliefdheid vergeet en besluit uiteindelijk iets in het drankje van het tweetal te doen. Deze actie zorgt voor een drama met heftige gevolgenen over bloedverwanten en familiebanden. Het stuk is geschreven door Suhainy Serberie en Gibi Bacilio onder leiding van Albert Schoobaar. De Papiamentstalige voorstelling is zondag om 19.00 uur te zien bij La Tentashon. Een kaartje kost 10 gulden.

Dansvoorstelling
Simia Dance Company presenteert de dansvoorstelling ‘Speaking Clearly’.  Dansgroepen krijgen de kans om naar de try-out te komen voor deze voorstelling. Dit is vandaag van 20.00 tot 21.00 uur in Luna Blou, en kost vijf gulden. De voorstelling zelf zal morgen en zaterdag plaatsvinden in Teatro Luna Blou. Morgen is er een voorstelling om 20.00 uur, en zaterdag zijn er twee voorstellingen die om 18.00 uur en 20.00 uur zullen plaatsvinden. Kaartjes kosten 22,50 gulden en zijn te verkrijgen bij Mensing’s Caminada, Fina Dance Art School en Teatro Luna Blou.

Hip Hop met Muis
Remses Rafaela, ook wel Muis genoemd, is bekend van The Ultimate Dance Battle. Nu heb je de kans om één van zijn workshops op Curaçao bij te wonen. Voor de workshops zullen audities gedaan worden, waarna de workshops ook daadwerkelijk gevolgd moeten worden. Uiteindelijk zal er een generale repetitie zijn en zullen de deelnemers van de workshops samen met met Remses Rafaela optreden. Er zullen twee groepen zijn, kinderen met de leeftijd acht tot twaalf jaar en jongeren met de leeftijd dertien jaar en ouder.

Audities en workshops
Zondag vinden de audities voor de workshops plaats. Tussen 13.00 en 15.00 uur kunnen de kinderen auditie doen, en tussen 15.00 en 17.00 uur zijn de jongeren aan de beurt. Van maandag tot en met donderdag vinden de workshops plaats. Van 17.00 tot 19.00 uur kunnen de kinderen hun gang gaan, waarna de jongeren van 19.00 tot 21.00 uur welkom zijn. Volgende week vrijdag is de workshop van 17.00 tot 18.30 uur voor beide groepen. De generale repetitie vind die dag ook plaats van 19.00 tot 21.00 uur.

Kaartjes
Kaartjes voor deze workshops kosten vijftien gulden en zijn te verkrijgen bij Teatro Luna Blou. De uiteindelijke Hip Hop show vindt volgende week zaterdag en zondag plaats in La Tentashon om 16.00 uur. In de voorverkoop kosten de kaartjes 10 gulden en aan de deur zal je vijftien gulden moeten betalen. Ook deze kan je halen bij Teatro Luna Blou.

Musical Bria
De musical Bria is een samenwerkingsproject tussen jongeren-theaterwerkplaats La Tentashon en jeugdtheaterschool Drazans. Bria, wat stralen betekend, heeft de subtitel ‘bai bin bek’ wat wil zeggen ‘Ga, maar kom terug!’. Hiermee wil de musical de dagelijkse maatschappelijke onderwerpen op Curaçao aansnijden. Een groot deel van de Curaçaose jongeren zal als bursalen naar het buitenland vertrekken, om daar hun dromen waar te maken. Maar een groot deel zal er door deze ervaring ook achterkomen dat het leven onvoorspelbaar is, vol interessante wendingen.

Waar, wat, wanneer
Bria wordt gespeeld door veertien jongeren in de leeftijd van twaalf tot en met vierentwintig jaar. De première van deze voorstelling vindt volgende week donderdag plaats om 19.30 uur in La Tentashon. Andere mogelijkheden om de voorstelling te bezoeken zijn volgende week zaterdag en zondag om 19.30 uur, en zaterdag 17 december en zondag 18 december op hetzelfde tijdstip.  Entree is vijftien gulden en kaarten zijn verkrijgbaar bij Luna Blou.

www.versgeperst.com