• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Innovatieprijs werd dit jaar voor de zestiende keer uitgereikt. Het doel van de prijs is om innovatieve ondernemers in de spotlights te zetten en bedrijven te stimuleren om innovatief te zijn en blijven.

Innovatie is belangrijk voor de continuïteit van een onderneming, aangezien een verbetering in de dienstverlening voor tevreden klanten zorgt en aan de andere kant zijn werknemers ook tevreden wanneer zij efficiënter werken.

Deelnemers
Dit jaar deden er totaal negen bedrijven mee aan de Innovatieprijs, namelijk Art Studio Wanders & Pelikino Foundation, Carensol, Curious2Dive, Denti Arte, Eco Intuit, Maduro & Curiel’s Bank, New Curaçao Arts, Sim Caribbean en Quality Dishware.

Prijzen
De Innovatieprijs heeft in totaal vijf categoriën. Dit jaar is de categorie ‘meest duurzame innovatie’ toegevoegd. De andere vier prijzen zijn voor: het hoogste niveau originaliteit, het hoogste niveau van organisatie, de grootste impact op de economie en de winnaar van de Innovatieprijs 2011.

Winnaar
Het hoogste niveau van originaliteit ging naar Art Studio Wanders i Pelikino Foundation. Het meest duurzame bedrijf was Carensol. Het bedrijf met het hoogste niveau van organisatie is Maduro & Curiel’s Bank N.V. en het bedrijf met de grootste impact op de economie is Curious2Dive. De winnaar van de Innovatieprijs 2011 is Eco Inuit, omdat het bedrijf over alle kenmerken van innovatie van de andere categoriën beschikt en een potentieel grote markt heeft.

2 reacties op “Innovatieprijs uitgereikt”

  1. Een pluim voor de organisatie voor deze bijzonder goed georganiseerde avond. Na de prijs in Utrecht deze maand nl Het Europees Talenlabel nu ook een innovatieprijs voor Pelikino op Curacao.

  2. Hoe kan een duikschool nou weer een grotere impact op de economie hebben dan een BANK? Bizar…