• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Radiopresentator Egon Sybrandy van Dolfijn FM heeft vanochtend zijn radioprogramma gepresenteerd vanaf ruim zestig meter diepte in de onderzeeër de Curasub van Substation Curaçao. Daarmee is de recordpoging voor de diepste onderwater radiouitzending ter wereld geslaagd.

Via een verbinding met de meevarende begeleidingsboot en de studio van het radiostation op het nabijgelegen Seaquarium Beach kwam de uitzending tot stand. In de onderzeeër waren naast Sybrandy een ‘pilot’ en notaris Burgers aanwezig. .

Geen doorsnee radiostudio
Gedurende twee uur werd een radio uitzending gemaakt die zoveel mogelijk leek op de reguliere uitzending. “Een onderzeeër is geen doorsnee radiostudio”, vertelt Sybrandy. “Omdat de Curasub niet zo groot is, kon ik slechts de minimale benodigdheden aan apparatuur meenemen. Al die vissen, met happende monden als publiek, zorgden voor de vreemdste radio ervaring in mijn carrière. Ik ben uiteraard erg trots dat de poging geslaagd is”, aldus de radiopresentator.

5 reacties op “Radio vanuit de diepte geslaagd”

 1. Jochem Gerritsen heeft zich vandaag tijdelijk terug getrokken als bestuurder van Buma Stemra, dus hij heeft nu alle tijd voor Dolfijn FM.

  Kennelijk worden er bij dit radiostation geen eisen aan integriteit gesteld, daarom mag premier Schotte aan het einde van het jaar weer langs komen om de kerstcadeaus voor de arme kinderen in ontvangst te nemen.

 2. Dolfijn FM mag dan aan het einde van elk jaar weer goede sier maken met door derden gebrachte kerstcadeau’s voor arme kinderen, ondertussen voelt de zender niet geremd om corrupte dj’s aan te nemen, zoals Jochem Gerritsen (tevens parttime bestuurder van Buma Stemra in Nederland).

  Zie: http://www.telegraaf.nl/binnenland/11037299/___Bestuurder_Buma_Stemra_corrupt___.html

 3. Het was een uitzending met veel diepgang!

 4. Pabien Egon!! Heel leuk idee en geweldig dat het je gelukt is! Masha masha pabien.

 5. Vond het initiatief leuker dan de uitvoering, vol verwachting heb ik geluisterd naar vaak onverstaanbare dialogen. Het was bijna niet te beluisteren. Ik snap de euforie van de presentator maar als uitzending vond ik het niet geslaagd.