• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Veel bedrijven hebben zich de laatse drie maanden aangesloten bij Green Force voor een schoner Curaçao. Eén van de doelstellingen die het recyclingbedrijf heeft om het milieu te behouden, het Amazonegebied te beschermen en bedrijven te helpen om groener te worden.

Ook op Curaçao wordt afval gescheiden ingezameld en aangeboden voor recycling. Metalen gaan naar een handelaar in oud ijzer, etensresten kunnen naar een varkensboer, papier kan gerecycled worden en glas gaat in speciale containers naar Selikor. Sinds 2010 worden ook aluminium blikjes separaat ingezameld door Green Force.

Recycling bakken
Het milieu -en recyclingbedrijf heeft de laatse maanden dertien recycling bakken geplaatst voor de inzameling van lege aluminium blikjes, verdeeld over de marinebasis Parera en de Marinekazerne Suffisant, Bob Autowas, Morena Resort, Pro-Sail Curaçao, Hato Caves, en Radulphus College en binnenkort ook bij het Seaquarium.

Vermindering van afval
“Het recyclen van materialen zorgt voor vermindering van afval en een langer leven van de landfill. Het creëert werk en daarmee inkomsten voor de bevolking en de regering. Met ieder blikje dat wordt gerecycled, vermindert de behoefte aan grondstoffen en wordt een stukje Amazonegebied bespaard. Verder ligt er minder vuil langs de kant van de weg als mensen hun blikjes inzamelen voor recycling, aldus Timo Brouwer, eigenaar van Green Force.

www.versgeperst.com