• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

curacaoCURAÇAO – De kerst is weer in zicht en ook de kerstversiering wordt langzaamaan weer in huis gehaald. Stichting Pasku Fiesta di Lus organiseert donderdag in Plaza die Gera (Punda) de opening om samen een wandeling te maken en huizen, erven en winkels met lichtjes te versieren.

Behalve de binnenstad wordt dit jaar ook de rotonde van Parasasa, de rotonde Palu Blanku (Plasa Hariri) en de Pater Euwensweg versierd. Net als vorig jaar kan iedereen onder muzikale begeleiding meelopen met de wandeling waarbij de lichtjes op verschillende plekken in de binnenstad worden aangezet.

Wandeling
Donderdag om 18.30 uur worden de eerste lichtjes aangestoken in Waaigat. Vanaf daar wordt er gewandeld naar de Columbusstraat en dan via de Breedestraat over de pondjesbrug naar de rotonde van de Pater Euwensweg.

Koopavonden
Vanaf donderdag zullen de winkels in Punda elke donderdagavond, in de gehele maand december, geopend zijn tot 21.00. Tijdens de opening zal er naast de wandeling en het aansteken van de lichtjes en de mogelijkheid om te winkelen ook een modeshow te zien zijn van de winkels in de binnenstad. Daarnaast kun je genieten van straatartiesten en muziek.

Prijs
Bij een besteding van 25 gulden in de deelnemende winkels van de stad, kun je een coupon krijgen waarmee je deelneemt aan een campagne. Je kunt hierbij een hoofdprijs van 10.000 gulden winnen. De winnaar wordt bekend gemaakt op zaterdag 7 januari op het Gomezplein in Punda.

Kinderparadijs
Zaterdag zal Wilhelminapark van 12.00 tot 18.00 uur omgebouwd zijn tot een kinderparadijs. De kleintjes kunnen genieten van kinderactiviteiten en optredens en ook zal Sinterklaas hierbij aanwezig zijn. Een andere optie om nog kerstinkopen te doen is op zondag 18 december. De winkels in Punda zullen dan vanaf 10.00 uur geopend zijn.

1 reactie op “Kerstsfeer op komst”

  1. Prima initiatief. Helaas is december een bijzonder criminele maand op Curacao, waarin de kerstgedachte van de bevolking zich beperkt tot het snel naar huis rijden van het kerstpakket van de baas en het hopen op een flinke bonus zodat de nieuwste I phone, I pod en I pad binnengehaald kunnen worden.