• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Dag van het Onderwijs op Curaçao wordt donderdag voor de 29e keer georganiseerd. Op 1 december 1982 heeft de gezaghebber van het eilandsgebied Curaçao, Ronald Casseres, de dag officieel uitgeroepen tot een dag van reflectie voor de onderwijssector.

Sinds 1982 wordt er extra aandacht besteedt aan verschillende aspecten in het onderwijs. Dit jaar wordt er op de dag van het onderwijs, aandacht gevraagd voor de geschiedenis van het onderwijs op Curaçao. In het kader hiervan wil de organisatie van deze dag, een Museum voor Onderwijs van het Land Curaçao creëren. Op deze manier wordt er extra aandacht geschonken aan het onderwijs op ons eiland.

3 reacties op “Dag van het Onderwijs op Curaçao”

 1. Beste Henk en Beer,
  Ik kan niet anders zeggen dan dat ik uitstekend onderwijs heb genoten op Curacao. We moesten dezelfde CITO toest maken en ook zijn de HAVO en VWO examens dezeflde als in Nederland. Mijn kinderen gaan nu naar de Albert Schweizerschool en ik ben onder de indruk van het niveau. Het is dus niet overal kommer en kwel. Ik denk dat het zeer nuttig is om stil te staan hoe we met name de lagere scholen in achterstandswijken (gelijk als in Nederland) kunnen verbeteren en of we met de VSBO scholen wel op de goede weg zitten. Ik zie het meer zitten als men meer aan praktijk gericht onderwijs doet voor mensen van dit competentie niveau. Deze groep is beter te motiveren wanneer wat ze leren in de praktijk kunnen toepassen (er hun geld mee kunnen verdienen).

 2. De 29e keer alweer en wat heeft het ons gebracht?
  En deze keer kijken we terug naar het verleden, we kunnen ons beter op de toekomst richten. Ga alsjeblieft allemaal je werk doen voor die klassen en leer de kinderen wat ze nodig hebben, rekenen en taal, aardrijkskunde, noem maar op.
  En een museum creeren? De meeste scholen doen hier niet voor onder op dit moment.
  Incompetent is het terfwoord in deze sector.
  Maar we organiseren wel een dag voor het onderwijs, krijgen we zeker ook weer pagina’s vol advertenties met de felicitaties voor de dag van het onderwijs. Wanneer worden ze van boven wijs…….

 3. Onderwijs is en blijft een drama op Curacao, met ongekwalificeerde docenten en totaal ongemotiveerde studenten die ook op geen enkele wijze ter verantwoording worden geroepen door hun decenten.

  Met als gevolg dat kinderen de lagere school verlaten op een in Nederland vergelijkbaar niveau van kleuterschool+ en studenten de UNA verlaten met een diploma vergelijkbaar met in Nederland MAVO.

  Tel uit je winst (of liever: verlies).