• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het studiekeuzesteunpunt in de Openbare Bibliotheek is vanaf vandaag een feit. Premier Gerrit Schotte gaf vanmorgen het startsein voor het steunpunt waar studenten elke zaterdag terecht kunnen om begeleiding te krijgen voor het maken van de juiste studiekeuze.

Het project studiekeuzesteunpunt wordt vanuit Nederland gesubsidieerd, vertelt projectcoördinator Studiekeuze123 Jochim Schueler. “In Nederland haken in het eerste studiejaar veel studenten af en onder de Antillianen is de uitval ook groot. De Nederlandse overheid vindt dat er teveel studenten afhaken en willen daarom dat er voor de Curaçaose studenten meer begeleiding geboden wordt.”

Spotlight
Het project wordt het eerste jaar vanuit Nederland begeleidt en daarna overgedragen aan lokale organisaties, zoals Sentro pa Guia Edukashonal (SGE), Kennis voor Curaçao en de overheid. Premier Schotte vindt de locatie van het steunpunt een goede keuze omdat de Openbare Bibliotheek zo ook weer in de spotlight komt. “De bibliotheek ligt op een centrale plek maar het lijkt wel of de bibliotheek al jaren wordt vergeten. De Universiteit van Curaçao en de bibliotheek zijn naast het centrum van de regering, belangrijke plekken om de geschiedenis over te brengen op kinderen. Ik ben ervan overtuigd dat Studiekeuze123 een succes zal zijn”, aldus de premier.

Ervaringen delen
Na het officiële gedeelte kreeg de premier een snelcursus op de website van studiekeuze123 en werd er geproost op de opening van het keuzepunt. Het studiekeuzesteunpunt is elke zaterdag geopend in de Openbare Bibliotheek van 10.00 tot 13.00 uur. Naast begeleiding van lokale organistaties zijn er ook studenten aanwezig die in Nederland studeren maar momenteel op het eiland zijn voor stage. Zij kunnen hun ervaringen delen met de studenten die nog zoekende zijn.

1 reactie op “Schotte opent studiekeuzesteunpunt”

 1. Jammer dat dit steunpunt er in de jonge jaren van Schotte niet was, want hij heeft zelf geen enkele studie afgerond en is als ik het mij goed herinner ook nog bestraft voor examenfraude.
  En zijn partijgenoot Constantia heeft zelfs een HBO diploma vervalst omdat het haar aan de capaciteiten ontbrak om dat diploma via de reguliere weg te behalen.
  En dit soort fraudeurs heeft nu zelf het buro uitgezocht dat hun fraude gaat onderzoeken.
  En de Yu Korsow zag dat het goed was en stemt weer massaal MFK bij de volgende verkiezingen, in ruil voor een petje en een shirtje, de moderne versie van de spiegeltjes en kraaltjes.