• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Verlichting zie je overal, maar weinig mensen staan er echt bij stil. Tijdens het seminar ‘Alles wat je wilt weten over openbare verlichting’ word je door Aqualectra, de University of Curaçao en het Ministerie van Verkeer, Transport en Ruimtelijke Planning, tot in de puntjes uitgelegd hoe dit werkt.

Tijdens de verlichtingsavond wordt er onder anderen gesproken door Theo Mackaay van Professional Lighting uit Nederland, Datrick Jonis, de COO van Aqualectra en Cheung-Kaun Wong van het ministerie van Verkeer, Transport en Ruimtelijke Planning.

Inhoud
Mackaay zal uitwijden over de diversiteit van straatverlichting, het gezamenlijke belang en hoe je energie kunt besparen door een goed verlichtingssysteem. Jonis zal hierop een aanvulling geven en de rol van Aqualectra uitleggen. Wong zal ook de rol van het ministerie hierin bespreken.

Meedoen
Het seminar vindt woensdag plaats van 19.30 tot 22.15 uur in de Aula van de University of Curaçao. Iedereen mag meedoen, praten en discussiëren tijdens dit seminar. Voor meer informatie kun je terecht de decaan van de faculteit Richinel Bulbaai op 8442174 of op de website van de University of Curaçao. Entree van het seminar is gratis.

5 reacties op “Alles over verlichting”

 1. Kan iemand mij vertellen wat de functie is van de KvK
  Er zijn hier namelijk op het eiland ook sprekers te vinden die heel veel verstand hebben van verlichting en bereid zijn om te werken aan de toekomst van het eiland
  Beetje jammer dat er helemaal iemand vanuit Nederland hier naar toe wordt gehaald om over verlichting te spreken

 2. whahaha beresterk !

 3. Schijnt dat er binnenkort ook een seminar komt “Alles over verduistering”
  De lijst met sprekers wordt erg lang……….
  Er wordt nog gezogd naar een hele grote zaal.

 4. Goed initiatief. Ik denk dat we hier niet te klagen hebben over constante levering van water en elektra en de kwaliteitn ervan. Afgezien van heel af en toe een black out, maar als je zoals ik in Zuid Amerika gewoond hebt waar dit wekelijks gebeurt dan valt dat best mee.

  Alleen de tarieven zijjn natuurlijk veel te hoog, enerzijds vanwege belachelijk hoge lekverliezen en diefstal (illegale tap) en anderzijds vanwege veel te hoge kosten zoals waanzinnige arbeidsvoorwaarden voor de directieleden en de administratieve chaosn die financieel directeur van der Veen ervan gemaakt heeft,

  Wat dat betreft heeft UTS, een ander overheidsbedrijf, het beter voor elkaar. Een redelijk tot goed produkt (telefoon en internet met nagenoeg geen storingen) tegen een redelijke prijs. Maar zij moeten wel, want de klant heeft de overstap naar Digicel snel gemaakt.

  Het enige alternatief voor Aqualectra is Aqualectra, maar dan de illegale aftap.

 5. Laat ze ook meteen aan Aqualectra leren hoe ze hun service beter moeten coordineren: ik heb reeds 2 maanden geleden doorgegeven dat er een lantaarn bij ons in de straat kapot is, en nog is het niet gerepareerd…