• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Vier dagen van film, muziek en educatie. Het filmfestival is meer dan het vertonen van films en biedt podium voor jong en oud. Speciaal voor het filmfestival is het project Short Movies, Big Stories in het leven geroepen.

Vanaf volgende week gaan kinderen uit groep 4, 5 en 6 aan de slag met hun eigen film. De komende maanden leren zij over films, camera’s en editen waarna tijdens het filmfestival de beste films flink in de prijzen vallen.

Eisen
De films moet wel aan een aantal eisen voldoen: zo mogen de films niet langer duren dan vijf minuten, moeten het documentaires, fictieve of music video’s zijn, mogen er per groep (maximaal drie personen) één video worden ingeleverd en moet de film binnen de thema’s milieu , identiteit en/of muziek vallen.

Thema’s
De wedstrijd is alleen bedoeld voor kinderen die ingeschreven staan in groep 3, 4 en 5 aan één van de deelnemende scholen. Alle films moeten op DVD worden ingeleverd bij Teatro Luna Blou waarna een strenge jury de video’s gaat beoordelen op creativiteit, innovativiteit en de boodschap en thema van de video.

Prijzen en reizen
Tijdens het films festival van 29 maart 2012 tot en met 1 april 2012 worden de winnaars bekendgemaakt. Per thema (milieu, identiteit, muziek) wordt een winnaar bekendgemaakt die 3000 gulden in de wacht sleept. Hieruit zal het publiek van een filmfestival de winnaar van de publieksprijs kiezen. De groep die deze prijs wint, vliegt volgend jaar naar het filmfestival in Rotterdam om hun film te promoten.

1 reactie op “Kinderen maken film voor Film Festival”

  1. Leuk! Waar is meer info to verkrijgen hierover? Ik zou graag in contact willen komen met de organisatie. Alvast bedankt!